12.10.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

NATO

HRVATSKA NEĆE U NATO PRIJE 2006.


Mjesec dana uoči odluke o dosad najvećem proširenju Sjevernoatlantskog saveza na summitu u Pragu, potvrđeno je da Hrvatska nije u kombinacijama za ulazak u NATO. Američki veleposlanik pri NATO-u Nicholas Burns ovog je tjedna obišao prijestolnice zemalja kandidatkinja iz Vilnius 10 skupine, čija je Hrvatska članica, i poimence naveo na koje se zemlje ozbiljno računa. Burns je posjetio Sloveniju, Slovačku, Litvu, Letoniju, Estoniju, Rumunjsku i Bugarsku. Posjetio je čak i Albaniju i Makedoniju, koje u Pragu sigurno neće biti pozvane u članstvo, ali Zagreb je zaobišao.
‘’Američki nas je veleposlanik namjerno zaobišao jer Hrvatsku ne tretiraju kao kandidata ovog kruga proširenja NATO-a’’ rekao je Zoran Milanović, predsjednik Vladine skupine za odnos RH s NATO-m.
Hrvatska u NATO neće prije 2006. godine, a to je krajnji rok za novo proširenje. Savezu bi se tada trebale priključiti Ukrajina, Srbija i Crna gora te BiH, koje još nisu ušle niti u NATO-ov program Partnerstvo za mir.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika