22.12.2010. / 07:03

Autor: Hina

Afera Fimi medija: Mladineu produljen istražni zatvor za mjesec dana

Bivšem direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinku Mladineu, osumnjičenom u slučaju Fimi medija, danas je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda produljio istražni zatvor za još mjesec dana, doznaje Hina od njegovog branitelja, zagrebačkog odvjetnika Milenka Umičevića.

Vinko MladineoVinko MladineoBivšem direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinku Mladineu, osumnjičenom u slučaju Fimi medija, danas je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda produljio istražni zatvor za još mjesec dana, doznaje Hina od njegovog branitelja, zagrebačkog odvjetnika Milenka Umičevića.

Mladineu koji je uhićen 22. studenoga zbog sumnje da je s tvrtkom Fimi medijom Nevenke Jurak zaključivao ugovore kojima se izvlačio novac iz javnih poduzeća i ministarstava, istražni zatvor određen je zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Ovog puta USKOK nije predlagao da se Mladineu zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer je on u međuvremenu razriješen dužnosti.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić prihvatio je prijedlog USKOK-a za produženje istražnog zatvora, ali ne u trajanju od dva mjeseca, kako je to predlagao USKOK, već u trajanju od mjesec dana, smatrajući kako je to primjeren rok u kojem se mogu ispitati svi preostali svjedoci, rekao je odvjetnik Umičević.

On je najavio kako će se žaliti na odluku o produljenju zatvora Vinku Mladineu jer smatra da, čak i ako postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, postoje blaže mjere kojima bi se to moglo spriječiti, poput zabrane kontaktiranja s određenim osobama ili istražni zatvor u domu, odnosno kućni pritvor.

U aferi Fimi medija osumnjičeno je 15-ak osoba, među kojima je i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader koji se već desetak dana nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Austriji temeljem hrvatske međunarodne tjeralice.

Istraga u slučaju Fimi medija dosad je utvrdila štetu veću od 80 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Optužnica protiv Mladinea vraćena tužiteljstvu

Optužnica protiv Mladinea vraćena tužiteljstvu

Optužnica protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju Fimi media vraćena je tužiteljstvu na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika