22.12.2010. / 08:33

Autor: Nacional.hr

Holub: Austrijske istražitelje posebno zanima Hypo banka u vrijeme Tuđmana

"Zanima nas razdoblje Hypo banke u Hrvatskoj tijekom vladavine Franje Tuđmana, ali i ima li istine u tvrdnjama da je dio novca izvučenog iz Hrvatske završio u crnim fondovima HDZ-a", otkrio je Holub

Rolf HolubRolf HolubIvo Sanader danas bi trebao videolinkom svjedočiti pred Istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo. Istražitelje zanima što točno bivši hrvatski premijer, kojeg se povezuje s bivšim čelnicima Hypo banke, zna o njenom poslovanju u Hrvatskoj.

Povjerenstvo prije svega zanima u kolikoj su se mjeri odluke u banci donosile na menadžerskoj, a koliko na političkoj razini. Također, pitati će ga i o njegovim vezama s pokojnim koruškim guvernerom Jörgom Haiderom i bivšim austrijskim premijerom Wolfgangom Schüsselom.

U razgovoru za Večernji list, predsjednik povjerenstva Rolf Holub istaknuo je kako povjerenstvo ne zanima samo pitanje prodaje Hypo banke bavarskoj BayernLB 2007. godine, veći razdoblje puno prije toga.

"Zanima nas razdoblje Hypo banke u Hrvatskoj tijekom vladavine Franje Tuđmana, ali i ima li istine u tvrdnjama da je dio novca izvučenog iz Hrvatske završio u crnim fondovima HDZ-a", otkrio je Holub. Dodao je i kako će Sanader istražiteljima morati odgovoriti na pitanja o višemilijuna eura vrijednim kreditima Hypa koji su odobreni u Hrvatskoj, ali i o povezanosti s političkom, menadžerskom i poslovnom mrežom u Europi.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 22.12.10. 08:49

Sva ZLA za nas HRVATE su krenula od Tuđmana i dvista bogatih....majku im .......


registracija
27/7/09

columbo, 22.12.10. 09:59

Pa on je i stvorio metodu pljacke voljene drzave, s tim sto je bio uvjet obaveznog drzanja ruke na srcu i poklica: Sve za Hrvatsku, a Hrvatsku za nista"...Pa zagrabi baco koliko god mozes.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika