22.12.2010. / 09:52

Autor: Nacional.hr

Krvavo jutro u Zagrebu

U pljački banke u Dubravi razbojnik ubio zaštitara

Policija traga za razbojnikom, a još nije utvrđeno da li je prilikom pljačke otuđio novac ili ne

Foto: Jurica Galoić/PIXSELLFoto: Jurica Galoić/PIXSELLPrilikom pljačke poslovnice Volksbanke u zagrebačkoj Dubravi ubijen je zaštitar koji je pokušao spriječiti razbojnika.

Prema dostupnim informacijama razbojnik je u poslovnicu banke ušao oko 8:30 sati kada je u njoj bilo četvero zaposlenih i zaštitar. Zaštitar se navodno bacio na razbojnika kako bi ga spriječio u pljački nakon čega su ispaljena dva hica, a razbojnik je pobjegao.

Iako je Hitna pomoć došla u roku od desetak minuta, ranjeni zaštitar Sokol Marić je preminuo.

Policija traga za razbojnikom, a još nije utvrđeno da li je prilikom pljačke otuđio novac ili ne.

Neslužbene informacije govore kako je razbojnik uspio pobjeći s nekoliko stotina tisuća kuna, a policija za njim intenzivno traga. Policajci s dugim naoružanjem nalaze se na širem području Dubrave.

Večernji list piše kako postoji mogućnost da su nadzorne kamere snimile počinitelja te će njihove snimke biti prikupljene u sklopu policijske istrage.

Jutarnji piše kako je razbojnik visok oko 175 centimetara i star oko 40 godina. Tijekom pljačke nosio je šarenu kapu. Lice mu je ispijeno s izrazitim podočnjacima i špičastim nosem. Policija moli sve koji imaju bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći u pronalasku razbojnika da jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.

Uskoro opširnije...

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 22.12.10. 12:53

Razbojnik je razbojnik.Ovaj je i ubojica.No,kada ljudi nemogu računati na pravnu i uređenu državu u kojoj bi zaradili novac na pošten način(radom)tada posežu i za ovakvim načinom "zarade"da bi preživio.Nije opravdanje ali sukrivci za ovakve događaje su u samoj nesposobnoj vlasti da stvore uvjete za poštenim i pravom na rad.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 22.12.10. 14:08

je, statistike u mnogim zemljama pokazuju nagli porast kriminala kad je ekonomska situacija losa, ali to naravno ne opravdava kriminal.
Nesto drugo mi je jos na umu. Jedan (pretpostavljam mladi) zivot se ugasio, na zalost. Ali, zastitar je mozda otisao predaleko u zelji da svoj posao dobro obavi. Takve stvari uglavnom samo u filmovima dobro zavrsavaju. To sve postavlja pitanje koliko su nasi zastitari obuceni za takve situacije. Da li im itko kaze da se sa oruzjem upernim u prsa ne treba suprostavljati. Da imaju tu lekciju mozda bi jedan zivot bio sacuvan (naravno, ovo je uz pretpostavku da se zastitar nije igrao heroja na svoju ruku).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika