22.12.2010. / 11:35

Autor: Nacional.hr

'Muški mozak': Vodič koji ruši sve stereotipe o pripadnicima jačeg spola

Knjiga Louann Brizendine predstavlja vodič kroz životni vijek muškoga mozga, a zahvaljujući jasnim i podrobnim znanstvenim objašnjenjima o tome na koji se način značajke poput izražavanja bijesa, analize izraza lica i prostorne manipulacije razlikuju među spolovima

Nova uspješnica Louann Brizendine željno je iščekivani nastavak revolucionarnog bestselera Ženski mozak, demistificira zagonetan muški mozak i konačno ruši sve stereotipe o muškarcima.

Knjiga Louann Brizendine predstavlja vodič kroz životni vijek muškoga mozga, a zahvaljujući jasnim i podrobnim znanstvenim objašnjenjima o tome na koji se način značajke poput izražavanja bijesa, analize izraza lica i prostorne manipulacije razlikuju među spolovima, Muški mozak će privući široko čitateljstvo, od roditelja dječaka do studenata psihologije i poklonika njezine prve knjige.

Razmatrajući najnovija otkrića u muškoj psihologiji i neurologiji na svoj prepoznatljiv, lako razumljiv i otvoren način, dr. Louann Brizendine nam otkriva da muški mozak predstavlja moćan stroj za rješavanje problema.

Suočen s osobnim problemom, muškarac se služi analitičkim umjesto emocionalnim moždanim strukturama kako ga riješio.Muškarac nadmetanje doživljava kao poticaj, instinktivno igrajući grubo, i opsjednut je položajem i hijerarhijom. Muški mozak osjeduje područje za seks koje je 2,5 puta veće od onoga u ženskom mozgu, zato je obuzet spolnim maštarijama o dijelovima ženskog tijela. Još mnogo toga otkriva nam Brizendine u svojoj novoj uspješnici.

„Znanje koje nam nude knjige poput Muškog mozga može nam svima pomoći da bolje razumijemo neke prividno nerazumne reakcije naših partnera i partnerica, te da ih tada, dakako, i lakše prihvatimo.", naglašava prof. dr. Mirjana Krizmanić

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika