22.12.2010. / 11:59

Autor: Hina

Bošnjaković: Postoji više načina da se Sanader izruči Hrvatskoj

Ministarstvo pravosuđa ne raspolaže podacima da je protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera u Austriji pokrenut bilo kakav formalno-pravni postupak, dakle ni istraga niti optužnica, izjavio je danas ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Dražen BošnjakovićDražen BošnjakovićMinistarstvo pravosuđa ne raspolaže podacima da je protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera u Austriji pokrenut bilo kakav formalno-pravni postupak, dakle ni istraga niti optužnica, izjavio je danas ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

"Komuniciramo s austrijskim Ministarstvom pravosuđa, ali nemamo podatke da bi bile podignute bilo kakve optužnice. Nemamo nikakav podatak niti ministarstvo Austrije ima podatak, da su bilo kakvi formalno-pravni postupci pokrenuti, niti istraga niti postupak", rekao je Bošnjaković na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rezultate reforme pravosuđa u ovoj i očekivanja u idućoj godini.

Ustvrdio je da će, podignu li austrijske vlasti optužnicu protiv Sanadera, to sigurno utjecati na postupak njegova izručenja Hrvatskoj, ali i naglasio kako je Hrvatskoj u tom postupku na raspolaganju više instituta, poput međunarodne pravne pomoći ili bilateralnog ugovora s Austrijom, ali i instituta europskog uhidbenog naloga koji, kaže, također propisuje skraćenu proceduru izručenja.

"No, to je sve u sferi kalkulacija. Kao ministarstvo do sada smo poduzeli sve što smo trebali poduzeti. Čekamo ročište 27. prosinca (u Austriji) gdje će biti očitovanje, a o ovom dalje ne bi previše kalkulirao što bi bilo kad bi bilo", rekao je ministar novinarima.

Negativno je odgovorio na njihov upit je li ministarstvo s predstavnicima Europske unije razgovaralo o Sanaderovim optužbama da ga hrvatske vlasti politički progone.

"Mi kao Ministarstvo pravosuđa nismo o tome razgovarali s predstavnicima Europske unije. Imamo cijeli niz reformi o kojima razgovaramo, koje predstavljamo, a ovo su stvari konkretnih postupaka koji se vode. Ali mislim da danas nitko Hrvatsku ne percipira kao zemlju u kojoj se vode bilo kakvi politički procesi", zaključio je Bošnjaković.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika