22.12.2010. / 12:25

Autor: Hina

Suić opovrgava: Sa Sanaderom nismo razgovarali o jamčevini

S bivšim premijerom Ivom Sanaderom njegov zagrebački braniteljski tim u Salzburgu nije razgovarao o mogućem zahtjevu da ga se uz jamčevinu pusti na slobodu tijekom ekstradicijskog pritvora ali niti o bilo čemu drugome što je povezano s austrijskim dijelom postupka, doznaje se danas od jednog od branitelja zagrebačkog odvjetnika Gorana Suića.

Goran SuićGoran SuićS bivšim premijerom Ivom Sanaderom njegov zagrebački braniteljski tim u Salzburgu nije razgovarao o mogućem zahtjevu da ga se uz jamčevinu pusti na slobodu tijekom ekstradicijskog pritvora ali niti o bilo čemu drugome što je povezano s austrijskim dijelom postupka, doznaje se danas od jednog od branitelja zagrebačkog odvjetnika Gorana Suića.

"S našim klijentom nismo razgovarali o jamčevini niti o bilo kakvim postupcima u Austriji jer je za to zadužen njegov bečki braniteljski tim", izjavio je Hini Suić.

Nije želio odgovoriti na upit hoće li se Sanader danas odazvati zahtjevu parlamentarnog povjerenstva austrijske pokrajine Koruške i videovezom iz pritvora dati iskaz o aferi Hypo. Davanje iskaza zakazano je za 13 sati.

Suić je rekao da Sander nema nikakvih primjedbi na pritvorske uvjete, da se osjeća vrlo dobro i da je dobrog zdravstvenog stanja.

Dodao je kako očekuje da će braniteljski tim idućeg tjedna imati više informacija o predmetu i istrazi koju protiv Sanadera u Zagrebu vodi USKOK.

Zagrebački odvjetnički tim posjetio je jučer Sanadera, a nakon dva i pol sata razgovara nisu željeli davati izjave, rekavši da su se tako dogovorili sa svojim branjenikom.

Zasad ostaje nepoznato i hoće li se Sanader na novom saslušanju pred istražnim sucem, zakazanim za 27. prosinca, protiviti hrvatskom zahtjevu za izručenjem.

Republika Hrvatska je zatražila Sanaderovo izručenje jer ga sumnjiči za udruživanje s ostalim osumnjičenima u korupcijskoj aferi "Fimi media" te zbog zloporaba položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i Diokija. USKOK je protiv njega pokrenuo istragu, a sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog bijega i utjecaja na svjedoke.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika