22.12.2010. / 12:55

Autor: Nacional.hr

Južna Koreja započinje s novim vojnim vježbama

Prvi zapovjednik oklopne bojne Choo Eun-sik izjavio je kako su vježbe demonstracija pripravnosti vojske i kako će Južna Koreja uzvratiti na bilo kakav budući napad sjevernog susjeda

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaGlasnogovornik južnokorejske vojske izjavio je kako će u četvrtak početi nove vježbe blizu grada Pocheona, 20 kilometara od granice tj. demilitizirane zone, prenosi BBC.

U vježbi na zemlji i zraku koristiti će se pravo streljivo, a vježba će uključivati 800 vojnika, artiljeriju, avione F-15 i helikoptere. U međuvremenu je počela četverodnevna vježba na moru koja uključuje šest brodova i helikoptere.

Prijetnje Sjeverne Koreje nisu se ostvarile jer u prijašnjoj vježbi blizu granice na moru nije povrijeđen njezin integritet. Prvi zapovjednik oklopne bojne Choo Eun-sik izjavio je kako su vježbe demonstracija pripravnosti vojske i kako će Južna Koreja uzvratiti na bilo kakav budući napad sjevernog susjeda.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika