22.12.2010. / 14:41

Autor: Nacional.hr

Ina u 2011. utrostručuje proizvodnju plina u Siriji

Do sada je mjesečno Ina ostvarivala prihode od oko 16 - 20 milijuna američkih dolara, a novom proizvodnjom taj bi se prihod mogao popeti i na 48 milijuna dolara mjesečno

Ina će povećati proizvodnju plina u SirijiIna će povećati proizvodnju plina u SirijiIna je početkom prosinca pokrenula testnu proizvodnju na Centralnoj plinskoj stanici Jihar na Hayan bloku u Siriji, koju je u sklopu svog posjeta toj zemlji obišao i ministar financija Ivan Šuker. Kako se puno puštanje u pogon očekuje početkom 2011. godine, testnom se proizvodnjom žele provjeriti mogućnosti proizvodnje i proizvodni kapaciteti plinske stanice.

Kako piše portal Energetika-net.com, puštanjem Plinske stanice u proizvodnju znatno su povećani proizvodni kapaciteti plina,a omogućena je i proizvodnja ukapljenog prirodnog plina. Mađarski tjednik HVG piše kako će se pokretanjem te stanice Inina proizvodnja plina u Siriji sljedeće godine utrostručiti u odnosu na ovu godinu.

To će ujedno utjecati na konačni prihod koji Ina odnosno MOL ostvaruju u Siriji. Do sada je mjesečno Ina ostvarivala prihode od oko 16 - 20 milijuna američkih dolara, a novom proizvodnjom taj bi se prihod mogao popeti i na 48 milijuna dolara mjesečno.

Ina je inače povećala eksploataciju plina u Siriji za 68 posto u odnosu na isti period prošle godine, dok je trošak proizvodnje upola manji od onog u Sjevernom Jadranu.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika