22.12.2010. / 14:54

Autor: Nacional.hr

CIA osnovala povjerenstvo zbog WikiLeaksa. Ime mu je WTF!

U objavljenim prepiskama vrlo malo je CIA-inih dokumenata dok je u spisima drugih agencija tek nekolicina dokaza o zaposlenim i operacijama agencije

CIA će postrožiti svoja sigurnosna mjerilaCIA će postrožiti svoja sigurnosna mjerilaObavještajna agencija SAD-a CIA osnovala je radnu skupinu koja će procijeniti posljedice WikiLeaksovog objavljivanja diplomatske prepiske i vojnih dokumenata na CIA-ine međunarodne veze i poslove te preispitati sigurnost svojih i međunarodnih mreža, izvještava washingtonpost.com.

U objavljenim prepiskama vrlo malo je CIA-inih dokumenata dok je u spisima drugih agencija tek nekolicina dokaza o zaposlenim i operacijama agencije. Radna skupina nazvana WikiLeaks Task Force (W.T.F.) provodi opširnu provjeru dostupnosti povjerljivih informacija koje se nalaze u više mreža, a koje povezuju zaposlenike agencije u svijetu. Ubuduće će se dobro preispitati novozaposleni, dodao je glasnogovornik agencije George Little.

Prije dvije godine agencija je odbila zahtjev Pentagona za objavom više svojih izvještaja na njihovoj međunarodnoj kompjuterskoj mreži SIPRNET. Agencijski veterani su rekli kako je većina agencijskog komuniciranja kao i ona internetska, tajna. Dodaju kako su uvijek koristili vlastite sustave.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 22.12.10. 18:16

"Ubuduće će se dobro preispitati novozaposleni" je posredno priznanje da su za ono sto se dogodilo sami krivi. Ako je nesto povjerljivo, onda treba paziti kako se s tim dokumentima radi.
Wikileaks je doprinijeo razotkrivanju nacina rada americke dilpomacije, koji su ne samo neeticki nego i cesto s druge strane zakona, ali cilj valjda opravdava sredstvo, zar ne.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika