22.12.2010. / 16:03

Autor: Hina

SDP: 'Dva pokreta otpora, jedni ne žele iz Vlade, drugi ne žele u Vladu'

Godina 2010. "počela je pobjedom predsjednika Ive Josipovića, a završila uhićenjem Ive Sanadera, a to na simboličan način pokazuje kakva će nam biti 2011. godina", rekao je Bauk

Arsen BaukArsen BaukPredsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije SDP-a Arsen Bauk izjavio je kako su se u vezi s najavljenom rekonstrukcijom vlade pojavila dva pokreta otpora – pokret otpora onih koji trebaju otići iz vlade i pokret otpora onih koji u nju ne žele doći.

"Ne samo da je rejting Hrvatske u padu, nego je to slučaj i s vladom. Dva su pokreta otpora, pokret otpora onih koji trebaju otići iz vlade i pokret otpora onih koji ne žele doći u Vladu", rekao je Bauk i zaključio da će rekonstrukcija vlade "ostati samo na onima koji ne smiju odbiti naloge, a to su sadašnji državni tajnici".

Godina 2010. "počela je pobjedom predsjednika Ive Josipovića, a završila uhićenjem Ive Sanadera, a to na simboličan način pokazuje kakva će nam biti 2011. godina", rekao je Bauk, ocjenjujući kako "dolazi jedna nova politika – politika pravednosti, a odlazi jedna politika koja je bila sinonim korupcije".

Predsjednik splitskoga Gradskog odbora SDP-a Marin Jurjević najavio je da će se vijećnici njegove stranke sutra u nastavku sjednice Gradskog vijeća "žestoko suprostaviti" prodaji 30 posto dionica Hajduka koje su u vlasništvu grada Splita.

Za sutra je najavljen nastavak sjednice splitskoga Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o prodaji 30 posto dionica Hajduka čiji je vlasnik grad Split. Prošlog petka prekinuta je sjednica splitskoga Gradskog vijeća prije točke dnevnog reda kojom je bilo predviđeno odlučivanje o prodaji tih 30 posto dionica.

"Prodajom 30 posto dionica Hajduka, koje su u vlasništvu Hajduka, želi se zakrpati rupa u gradskom proračunu, a to je politika 'drži vodu dok majstori odu'", istaknuo je Jurjević na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je bio s Baukom. Po njegovim riječima, ako sutra Gradsko vijeće donese odluku o prodaji Hajdukovih dionica, to će biti žalostan završetak 2010. godine jer će se Split odreći svoje vrijednosti – Hajduka.

Prodajom 30 posto dionica Hajduka prijeti opasnost, upozorio je Jurjević, da se novi vlasnik kluba, koji bi kupio te dionice, "dočepa 30-godišnjeg korištenja Poljuda, a na teret Splićana".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 22.12.10. 16:17

Odgovara im trenutno stanje. Ako se netko ne slaze sa mojim stavom, moze pitati Sex-a ili Jacu. Ne pitajte Kalmetu, jer on ne zna nista, da mu Bog oprosti za neznanje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika