22.12.2010. / 19:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Nakon dvije i pol godine

Policijska akcija na Knežiji: Uhićeni napadači na Miljuša i Galinca?

Neki mediji objavili su da su na Knežiju došli brojni pripadnici specijalne policije i da je u jednom kafiću, navodno, uhićeno više osoba povezanih s kriminalnim skupinama

Policijska akcija na zagrebačkoj Knežiji (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)Policijska akcija na zagrebačkoj Knežiji (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je danas da je u tijeku policijska akcija, u sklopu koje je, kako su objavili neki mediji, na zagrebačkoj Knežiji uhićeno više osoba povezanih s kriminalnim skupinama.

"Mogu potvrditi da je akcija u tijeku", rekao je kratko Borovec Hini.

No, o tome tko je meta akcije i ima li uhićenih nije se moglo ništa doznati.

Neki mediji objavili su da su na Knežiju došli brojni pripadnici specijalne policije i da je u kafiću Meandar, navodno, uhićeno više osoba povezanih s kriminalnim skupinama.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o policijskoj akciji koja nije povezana s USKOK-om.

Večernji list piše kako prema njihovim neslužbenim informacijama uhićenja imaju veze s napadačima na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša koji je brutalno pretučen 2. lipnja 2008. Prema informacijama ovog lista trojica uhićenih povezani su s napadom na Miljuša, a možda i s napadom na na poduzetnika Josipa Galinca koji je pretučen u rujnu 2008.

Miljuša su, podsjećamo, napadači dočekali pred njegovim stanom, pretukli ga metalnim palicama te pobjegli. Gotovo dvije i pol godine policija je bezuspješno tragala za napadačima, a za bilo kamkvu informaciju o napadačima nudila se i nagrada od 100.000 kuna.

Prema pisanju Večernjeg lista među privedenima je i osoba koja se svojedobno nalazila na optuženičkoj klupi tijekom suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji. Tijekom tog postupka teretio se za iznudu, no oslobođen je. Isto tako, doznaje se da je u središtu kriminalističke policije na ispitivanju i jedan bivši boksač te njegov brat.

Jutarnji list piše da su policajci u knežijskom kafiću Meandar uhitili incidentnog bivšeg policajca Đorđa Vuletića Đoku, a osim njega privedeni su i vlasnik lokala D. D., njegov prijatelj D. J., kao i voditelji poslovanja braća G. V. i. P. V. Sva petorica dovode se u vezu s premlaćivanjima istaknutih privrednika i javnih osoba posljednjih godina u Zagrebu. Akcija je provedena na inicijativu ravnateljstva policija a u suradnji s USKOK-om.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika