22.12.2010. / 18:49

Autor: Hina

Matušić odgovorio predsjedniku HNS-a: 'Tko o čemu, Čačić o poštenju'

"Neprihvatljivo je da u političkom životu Hrvatske i dalje sudjeluje takva osoba, koji ima takav teret na svojoj savjesti i na savjesti svoje stranke HNS-a, koja se želi prikazati demokratskom", istaknuo je Matušić

Frano Matušić u društvu Branka Bačića (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Frano Matušić u društvu Branka Bačića (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Saborski zastupnik i predsjednik odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Frano Matušić danas je na konferenciji za novinare komentirao izjave predsjednika HNS-a Radimira Čačića, kojima se, istaknuo je Matušić, Čačić pokušava braniti od suda javnosti nakon prometne nesreće u Mađarskoj.

Matušić je podsjetio kako prometna nesreća koju je u Mađarskoj prouzročio Radimir Čačić, ima za posljedicu dvije poginule osobe.

U svim demokratskim zemljama i u svim demokratskim strankama osobe koje prouzroče takvu nesreću odmah podnose ostavku na sve svoje javne funkcije, no u HNS-u ne mogu prihvatiti te standarde demokratskih zemalja EU, pa se njihov čelnik ponaša kao da se ništa nije dogodilo, rekao je.

"Neprihvatljivo je da u političkom životu Hrvatske i dalje sudjeluje takva osoba, koji ima takav teret na svojoj savjesti i na savjesti svoje stranke HNS-a, koja se želi prikazati demokratskom", istaknuo je Matušić.

Dodao je kako sve u Dubrovniku zanima što je s novcem kojeg su uzele Čačićeve tvrtke za izgradnju doma umirovljenika u Dubrovniku, na kojemu je izrađeno svega 20 posto projekta, a novac je uzet u cijelosti.

"Udruge umirovljenika podigle su tužbu, ali, gle čuda, taj je slučaj zastario", naglasio je Matušić te zapitao i koliko su novca dobile Čačićeve tvrtke na poslovima s državom dok je on bio ministar.

"Tko o čemu, Čačić o poštenju", istaknuo je Matušić.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
17/12/10

grb, 22.12.10. 19:05

E moji , Čačić je težak cca 100 milja dolara. Najveći boom je naravno bio za vrijeme njegove vladavine. Što se prometa tiče zaista se može svakome dogoditi tako nešto, ali problem je u tome što se njemu to stalno događa. Bio je je neki članak da svako malo napravi težu prometnu. Zaista , ne vidim razloga zašto se taj čovjek gura gdje mu nikako nije mjesto.,a pri tome ne mislim samo na sabor , nego i promet. Pa neka se videolinkom javlja na saborske sjednice.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 22.12.10. 23:08

A taj Frane Matušić, jel istina da je kao heroj napustio ratni Dubrovnik u časničkoj odori časne sestre?
Ubica s ceste Čačić ruga se časnoj sestri, a Matušić koji je sretno i bogato prevalio toliko kilometara autom od Dubrovnika do Sabora i plaćene milijunske kilometraže - ne ostaje dužan.
To je dvoboj uspješnih - ubice i časne sestre.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika