23.12.2010. / 08:40

Autor: Hina

Novo saslušanje: Sanader izlazi pred Austrijsko državno odvjetništvo

Državni odvjetnik Koenig, koji je i glasnogovornik državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije, potvrdio je za austrijsku agenciju da austrijsko pravosuđe u slučaju Sanader vodi istragu i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne - "treće osobe"

Ivo SanaderIvo SanaderAustrijsko državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije u četvrtak će saslušati bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ivu Sanadera, koji je u srijedu, svjedočeći pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o Hypo banci, opisao sadašnju predsjednicu vlade Jadranku Kosor kao svoju najbližu prijateljicu i suradnicu, a zanijekao je bliskost s poduzetnikom Robertom Ježićem.

"Planiramo ga sutra saslušati putem video konferencije", izjavio je u srijedu na večer za RTL televiziju državni odvjetnik u Beču Friedrich Koenig.

Koenig je u srijedu prije podne austrijskoj novinskoj agenciji (APA) potvrdio da državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije kani u okviru istrage o pranju novca saslušati Sanadera o tome predmetu putem video konferencije, ali da točan datum saslušanja još nije utvrđen.

Državni odvjetnik Koenig, koji je i glasnogovornik državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije, potvrdio je za austrijsku agenciju da austrijsko pravosuđe u slučaju Sanader vodi istragu i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne - "treće osobe", ali nije otkrio tko su član Sanaderove obitelji i "treća osoba".

On je potvrdio da je povod za istragu sumnja u pranje novca.

Kako je prenijela APA, Sanader je u srijedu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o slučaju Hypo, koje ga je u Klagenfurtu saslušalo također videovezom iz pritvora u Salzburgu, zanijekao prijateljstvo s Robertom Ježićem, vlasnikom tvrtke DIOKI, iako mu je predočeno pismo bivšeg predsjednika uprave Hypo banke Wolfganga Kulterera svome nasljedniku Tilu Berlinu, u kojemu je navedeno da je Ježić "najbolji prijatelj i saveznik predsjednika vlade".

Po Sanaderovim riječima, moguće je da se ljudi pozivaju na njegovo ime.

"Što se više netko nalazi na hijerarhijskoj ljestvici, to češće se događa takvo nešto", rekao je.

Dodao je da se to ne može kontrolirati, ali da može reći tko je stvarno bila njegova najuža saveznica, a to je, po njegovim riječima, sadašnja predsjednica hrvatske vlade. Dodao je da je sadašnja predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor bila je njegova najbliža prijateljica i suradnica.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 22.12.10. 23:49

Lagano Ivo sapuna dasku Vlaisavljevićki, bravo.


registracija
5/3/10

starimudrac, 23.12.10. 09:01

jodlere bu teško preveslao. drago mi je da mu oni budu sudili, jer kod naših bi još uganjao odštetu za duševne boli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika