23.12.2010. / 09:29

Autor: Totalsport

NHL liga: Crosby odigrao 22. uzastopnu utakmicu s poenom

Aktualni prvaci, Chicago Blackhawksi, upisali su treću uzastopnu pobjedu. Svladali su kod kuće Nashville 4-1 uz dva pogotka Jacka Skillea. New York Islandersi su na svom ledu u produžetku pobijedili Tampu Bay s 2-1, čime su prekinuli niz momčadi s Floride od četiri pobjede

Kapetan Pittsburgha Sidney Crosby odigrao je 22. uzastopnu utakmicu u NHL ligi u kojoj je upisao barem jedan poen (gol ili asistencija). Učinio je to u domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Floride 5-2...

Time je Crosby izjednačio drugi najduži niz utakmica s upisanim poenom u zadnjih 18 godina u NHL ligi. Točnije, izjednačio je učinak Danyja Heatleyja iz 2005. godine. Mats Sundin je u dresu Quebec Nordiquesa imao niz od 30 utakmica s barem jednim poenom u sezoni 1992/93.

Crosby je protiv Floride zabio gol u prvoj trećini za vodstvo svoje momčadi 2-1. Ukupno je ovo bila 28. utakmica ove sezone u kojoj je upisao poen.

Pittsburgh je ostvario drugu uzastopnu pobjedu, odnosno, 14. u zadnjih 16 dvoboja. Imali su Pingvini niz od 12 pobjeda, nakon kojeg su izgubili dvije utakmice zaredom, od Philadelphije i New York Rangersa. Sada za Philadephia Flyersima, koji s 49 bodova predvode Istočnu konferenciju, ali i poredak u cijeloj ligi, Pittsburgh zaostaje samo za jedan bod.

Henrik Zetterberg, 30-godišnji švedski ljevokrilni napadač Detroit Red Wingsa, zabio je u produžetku za domaću pobjedu svoje momčadi protiv Vancouvera 5-4 u derbiju Zapada. Bio je to njegov drugi gol na utakmici. Zetterberg je upisao i jednu asistenciju svom sunarodnjaku Nicklasu Lidströmu, a pogotke za domaću momčad postigli su još Danny Cleary i Valtteri Fippula. Istaknuo se i Brian Rafalski s tri asistencije. Kod gostiju su braća blizanci Daniel i Henrik Sedin obojica upisali po gol i asistenciju, pobrinuvši se da utakmica protekne u znaku švedskih hokejaša. Detroit je najbolji na Zapadu sa 46 bodova, a Vancouver, najbolja momčad Northwest divizije, ima 3 boda manje.

Aktualni prvaci, Chicago Blackhawksi, upisali su treću uzastopnu pobjedu. Svladali su kod kuće Nashville 4-1 uz dva pogotka Jacka Skillea. New York Islandersi su na svom ledu u produžetku pobijedili Tampu Bay s 2-1, čime su prekinuli niz momčadi s Floride od četiri pobjede.

NHL liga, srijeda:

New York Islanders - Tampa Bay 2-1 (produžetak)

Pittsburgh - Florida 5-2

Detroit - Vancouver 5-4 (produžetak)

Chicago - Nashville 4-1

Vezane vijesti

SP: Bäckström igrao, Ovečkin i Semin stigli

SP: Bäckström igrao, Ovečkin i Semin stigli

Poznati su svi parovi četvrtfinala Svjetskoga hokejaškog prvenstva koje se igra u Finskoj i Švedskoj nakon što je u utorak odigrano posljednjih šest… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika