23.12.2010. / 10:42

Autor: Nacional.hr

Todorić potvrdio: Konzum pregovara o zakupu Kerumovih trgovina

Vrijednost cijelog posla u ovom trenutku je nepoznata, no sam Željko Kerum svojedobno je govorio o cijeni od 200 milijuna eura, ispod koje nije bio spreman ići. Toliko, naime, iznosi godišnji prihod njegova trgovačkog lanca

Ivica TodorićIvica TodorićNa stranicama Zagrebačkej burze danas je objavljna obavijest u kojoj Konzum potvrđuje da su u tijeku pregovori o sklapanju sporazuma u svrhu dugoročnog zakupa prodavaonica tvrtke Kerum.

U obavijesti koju potpisuje direktor Konzuma Dario Knez se navodi kako tvrtka Kerum ima u svom sastavu 83 prodavaonice, a u 2009. godini u tim je prodavaonicama ostvaren promet nešto veći od milijardu i 159 milijuna kuna.

Očito kako je ovo priopćenje reakcija iz Konzuma na tekst objavljen u posljednjem broju Nacionala u kojem se piše o preuzimanju Kerumovog trgovačkog lanca od strane Konzuma.

Vrijednost cijelog posla u ovom trenutku je nepoznata, no sam Željko Kerum svojedobno je govorio o cijeni od 200 milijuna eura, ispod koje nije bio spreman ići. Toliko, naime, iznosi godišnji prihod njegova trgovačkog lanca.

S druge strane, analitičari su procijenili da bi se 'fer cijena' mogla kretati oko polovice tog iznosa, a kada se od nje oduzme oko 320 milijuna kuna izdanih kredita, mahom za obnovu hotela Marjan, splitskom gradonačelniku trebalo bi ostati 300 do 400 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika