23.12.2010. / 11:38

Autor: Totalsport

OI 2012: Velšani ne dalju Baleu igrati za britansku reprezentaciju

Odlučili smo da ne želimo imati veze sa zajedničkim sastavom Ujedinjenog Kraljevstva. Svim našim igračima koji razmišljaju o priključenju britanskoj olimpjskoj reprezentaciji stoga poručujemo: za to nemaju našu dozvolu! - poručio je Velšanima glasnogovornik saveza

Gareth BaleGareth BaleSenzacionalni krilni napadač Tottenhama i velške nogometne reprezentacije, 21-godišnji Gareth Bale, želio bi na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine predstavljati reprezentaciju Velike Britanije...

Thu Sun piše da se nezaustavljivi ljevonogi as afirmativno očitovao oko te mogućnosti jer nastup na Igrama smatra svojom jedinom pravom prilikom da osvoji pokoji trofej na međunarodnoj, reprezentativnoj sceni.

Iz Velškoga su nogometnog saveza, međutim, upozorili Balea da ne krši zabranu koju su odredili svim svojim nogometašima.

- Odlučili smo da ne želimo imati veze sa zajedničkim sastavom Ujedinjenog Kraljevstva. Svim našim igračima koji razmišljaju o priključenju britanskoj olimpjskoj reprezentaciji stoga poručujemo: za to nemaju našu dozvolu! - poručio je Velšanima, a u prvom redu Baleu, koji za nastup u Londonu zadovoljava čak i starosni cenzus (do 23 godine), glasnogovornik Velškog saveza.

Na tu je poruku, međutim, oštro reagirao predsjednik Britanskoga olimpijskog odbora Lord Moynihan zaprijetivši nacionalnim savezima pravnim akcijama:

- Budu li nam na kraju za olimpijsku reprezentaciju na dispoziciji ostali samo engleski nogometaši, bit ćemo spremni poduzeti odgovarajuće pravne korake!

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika