23.12.2010. / 13:30

Autor: Nacional.hr

EPH: Nama je nerazumljiv i naslov i tekst o privatizaciji Slobodne Dalmacije

Iz Europapress Holdinga stiglo je očitovanje na tekst 'Umjesto dokapitalizacije EPH Slobodnu Dalmaciju kreditirao uz 6 posto kamata'. Očitovanje prenosimo u cijelosti

Zgrada Slobodne Dalmacije u DugopoljuZgrada Slobodne Dalmacije u DugopoljuObjavili smo integralni tekst ugovora o privatizaciji Slobodne Dalmacije. Objavili smo i sve financijske transakcije, kao i kopije svih uplata o privatizaciji Slobodne Dalmacije. Unatoč toga, objavili ste: Netočnu tvrdnju da je EPH-u omogućeno da “bez imalo svježeg kapitala uđe u “Slobodnu”. Točno je međutim; da je EPH investirao 400.743.000 kn. Sve izravne financijske uplate realizirane su točno onako kako je Ugovor definirao, direktno na račun HFP-a za kupnju dionica, a sve ostalo na žiro-račune Slobodne Dalmacije.

Sve se to jasno vidi iz priloženih kopija uplatnica. Tvrdnja iz naslova „Umjesto dokapitalizacije EPH Slobodnu Dalmaciju kreditirao uz 6 % kamata“ kao i prateći tekst kojim se to “dokazuje“ za nas je nerazumljiva. Da li postoje kreditne ili druge obaveze Slobodne Dalmacije prema EPH? Ne postoje. Temeljni kapital Slobodne Dalmacije i njene bilance pokazuju gdje je otišao novac. Niz netočnih tvrdnji o dokapitalizaciji unosom 25% Adriatica.net u Slobodnu Dalmaciju. Istina je da je vrijednost 25% Adriatice.net koja je unesena u Slobodnu Dalmaciju veća od vrijendosti dokapitalizacije.

Netočnu tvrdnju o tome da nismo ispunili obavezu prema zaposlenicima, njihovom broju i njihovim plaćama. Zadržali smo sve koju su htjeli ostati, a isplatili smo 18.500.000 kuna otpremnina onima koji su željeli otići. U pet godina realizirano je obećanje o dodatnih sto milijuna kuna za plaće u iznosu od 107.578.680 kuna. Točna je jedino vaša tvrdnja o novinarskoj akademiji. Investirali smo i više nego što smo obećali i umjesto akademije osnovali smo Medijsko Sveučilište u Splitu. Ugovor o privatizaciji je najvažniji pravni dokument, dokument najveće pravne snage, a svi ostali dokumenti su samo njihov dodatak. Objavit ćemo i integralni i originalni tekst obavezujuće ponude, kao što smo objavili i ‘’super-tajni’’ ugovor o kupnji Slobodne Dalmacije.

Objavit ćemo i sve integralne dokumente vezane uz Skupštinu koju spominjete. Objavit ćemo i sve dokumente vezane uz osnivanje prvog privatnog sveučilišta u Hrvatskoj. Objavit ćemo detaljno sve o 400.743.000 kuna investicija i ulaganjaviše u više stotina dokumenata. Budući da su gotovo sve netočne tvrdnje koje iznosite već bile predmetom sudskih tužbi i sudskih presuda objavit ćemo i sve sudske dokumente, sve tužbe, sve prijave i sve presude općinskih, županijskih sudova te Visokog trgovačkog suda i Vrhovnog suda RH.

Vezane vijesti

'Nema optužnice protiv HDZ-a'

'Nema optužnice protiv HDZ-a'

Splitski dnevnik Slobodna Dalmacija piše kako će istraga duga godinu i pol dana uskoro rezultirati podizanjem optužnice protiv Ive Sanadera i još 16… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika