23.12.2010. / 13:57

Autor: Hina

Kajin: 'Nova vlada neće biti vlada Sanaderove suradnice, već vlada Mladena Bajića'

"HDZ-a treba demontirati i zato su nam potrebni izbori jer će nova vlast dobiti "bianco mjenicu" međunarodnih krugova da vodi ovu zemlju. Ako izigra povjerenje završit će kao i HDZ", poručio je Damir Kajin

Damir KajinDamir KajinIDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da ukoliko i dođe do formiranja nove Vlade, to zasigurno neće biti vlada "Sanaderove suradnice, već vlada Mladena Bajića".

"Sanaderu su hrvatske vlasti dozvolile da pobjegne, dostavile su dokumente o depozitima u tirolskim bankama i sada se bogu mole da što duže bude u Austriji", naglasio je Kajin. Dodao je kako danas iz ove Vlade više ne žele niti oni ministri koji su sami pred godinu dana govorili da odlaze, jer znaju da ih "vlast štiti i da nakon odlaska, neće uživati u mirovini".

Kajin se slaže sa Šeksovom tvrdnjom da je Sanader pravosudno pitanje, no smatra kako je "on prošlost te kako je hrvatski problem upravo HDZ".

"HDZ-a treba demontirati i zato su nam potrebni izbori jer će nova vlast dobiti "bianco mjenicu" međunarodnih krugova da vodi ovu zemlju. Ako izigra povjerenje završit će kao i HDZ", poručio je Damir Kajin.

Po njegovim riječima Hrvatskoj je nakon srozavanja kreditnog rejtinga hitno potrebna izvanredna sjednica Sabora kako bi se građanima reklo što ih čeka u 2011. i što to znači snižavanje kreditnog rejtinga. To znači, smatra Kajin, da će porasti kamate, kako državi tako i gospodarstvu.

"Tri su izlaza iz ove situacije, a to su da će država ili pozvati MMF ili prodati HEP ili će pak 'opelješiti' odnosno nacionalizirati sedam milijardi kuna koji se nalaze u drugom mirovinskom stupu", kazao je Kajin smatrajući kako je najgora varinata ta da Vlada dođe u posjed tog novca, premda će biti primorana.

Govoreći o zainteresiranosti rovinjske Adris Grupe za ulaganja u zamjenski elektroenergetski objekt u Plominu Kajin se ne slaže s predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem koji zagovara njihovu investiciju i ovoj bi kompaniji dao posao bez javnog natječaja.

"Termoelektrana da, ali ne bez javnog natječaja odnosno međunarodnog tenedera i savjetodavnog referenduma. Nitko ne smije biti niti privilegiran niti bi itko smio biti diskriminiran, zakonsku proceduru ne smijemo izbjegavati", ustvrdio je Kajin dodavši kako se on osobno ne mora uvijek slagati sa stavovima predsjednika stranke.

"To ne znači da postoji raskol unutar stranke. Ja se u svemu ne slažem s Jakovčićem kao što se vjerojatno niti on u svemu ne slaže sa mnom" - zaključio je Kajin.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 23.12.10. 17:47

Tako je Damire.Kao i uvijek i sada imaš potpuno pravo.Svaka ti je na mjestu.


registracija
9/3/10

nostradurus, 23.12.10. 22:43

Šteta je jedino što Kain ne zna ništa reći o kreditnom novcu i rješenju krize (sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize). Ovako samo zabavlja narod i Sabor sa dobrim kritikama.


registracija
10/7/09

Anemona, 25.12.10. 15:03

Istina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika