23.12.2010. / 19:30

Autor: Nacional.hr

Odbacio sve optužbe

Novo saslušanje u siječnju: Sanader će navodno odbiti izručenje

Novo ispitivanje će se održati u siječnju 2011. godine., ali se ne zna u kojem točno razdoblju toga mjeseca

Foto: PixsellFoto: PixsellBivši premijer Ivo Sanader zatražio je nakon današnjeg ispitivanja od strane austrijskog državnog tužiteljstva novi termin za ispitivanje, tvrdeći da nije imao dovoljno vremena za pripremu.

"Državno tužiteljstvo danas prijepodne ispitalo je gospodina Sanadera videovezom o sumnjama da je prao novac u Austriji. Očitovao se po svim točkama prijave i odlučno odbio sve navode u kojima ga se sumnjiči da je prao novac", rekao je za Večernji list glasnogovornik Središnjeg austrijskog Državnog tužiteljstva nadležnog za korupciju u Beču Fridrich König nakon ispitivanja iz pritvora na relaciji Beč - Salzburg.

Prema Konigovim riječima, novo ispitivanje će se održati u siječnju 2011. godine., ali se ne zna u kojem točno razdoblju toga mjeseca. Upitan bi li to moglo otežati i odužiti postupak Sanaderova izručenja Hrvatskoj, glasnogovornik nije htio odgovoriti. Samo je ponovio kako se za pranje novca tereti još i osoba koja je u rodu sa Sanaderom i druga koja nije u rodbinskoj vezi s njim.

U ponedjeljak bi se Sanader trebao očitovati o izručenju Hrvatskoj, no sve je izglednije kako će se on ipak tome protiviti. Naime, osim što hrvatske medije proziva za "medijski linč", a aktualnu vlast za "politički progon", 24sata neslužbeno doznaje kako će se Sanader pred sucem izjasniti protiv izručenja i tako dodatno zakomplicirati cijeli postupak. Nagađa se kako bi Sanader nakon saslušanja o izručenju mogao zatražiti puštanje na slobodu uz jamčevinu. No, odluka o jamčevini uvelike će ovisiti o austrijskim istražiteljima i podizanju optužnice za pranje novca.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 23.12.10. 16:01

očito mu je dobro u austrijskom pritvoru


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 23.12.10. 19:59

Ni u jednom zatvoru nije dobro.


registracija
30/9/09

davor12345, 23.12.10. 21:43

Eh! Pa jel nije reka da će se pridat Rvackoj??? Kakva sad kurba Auštrija?


registracija
27/7/09

columbo, 24.12.10. 04:05

Znalo se od prvog momenta da se nece predati hrvatskom pravosudjuju i on je postigao svoj cilj prelaskom granice. To mi je posebno drago sto je nasoj ucmalpj policiji i morbidnom vrhu HDZ, toga necega sto se predstavlja strankom, opalio zestoki samar.
No ja bih imao dva pitanja.
1. Kad ce Seks biti uhapsen?
2. Kako mogu oprati ovih mojih 2.356 kuna mjesecnih primanja? Pere li se to kod nas ili moram imati diplomatsku putovnicu...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika