23.12.2010. / 16:05

Autor: Hina

Karamarko: Nadam se da je slučaj premlaćivanja Miljuša i Galinca u završnoj fazi

"Rat podzemlju je davno objavljen i on traje, samo povremeno dođemo u situaciju da to bude malo zvučnije i bučnije", kazao je. Dodao je kako je slučaj bio težak, s puno indicija, ali malo dokaza

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio je danas da su u jučerašnjoj akciji na zagrebačkoj Knežiji uhićeni potencijalni napadači na novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca, ali nije htio govoriti o pojedinostima slučaja, ocjenjujući kako je njegovo rješavanje u završnoj fazi.

"Potencijalni napadači, dakle, obrada još traje, ali istina, doista, to je rješavanje tog slučaja", izjavio je Karamarko novinarima koji su ga uoči sjednice Vlade RH pitali jesu li u jučerašnjoj akciji "Šok 3" uhićeni napadači na Galinca i Miljuša.

Ministar Karamarko nije htio govoriti o pojedinostima, a na pitanje novinara jesu li ta uhićenja objava rata kriminalnom podzemlju, naglasio je kako je "taj rat davno objavljen i traje".

"Rat podzemlju je davno objavljen i on traje, samo povremeno dođemo u situaciju da to bude malo zvučnije i bučnije", kazao je. Dodao je kako je slučaj bio težak, s puno indicija, ali malo dokaza.

"Svaki slučaj ima neku svoju logiku rješavanja, tijek i dinamku, tako i ovaj slučaj, doista težak. Bilo je puno indicija, ali malo dokaza, a sada smo, nadam se, u završnoj fazi, ali kažem, ne bih htio ništa prejudicirati", kazao je Karamarko dodajući da obrada i dalje traje.

Iz MUP-a je danas priopćeno kako je u policijskoj akciji "Šok 3" jučer uhićena četveročlana skupina koju se sumnjiči za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008.

"Zbog velikog interesa medija za postupanja policije koja su započela 22. prosinca u okviru operativne akcije ŠOK 3, napominjemo kako se te aktivnosti odnose na početak kriminalističkog istraživanja nad skupinom osoba radi kaznenih djela pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca", stoji u MUP-ovom priopćenju. Dodaje se da su tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja uhićene četiri osobe za koje je danas odobreno produženje zadržavanja za još 24 sata, no policija nije otkrila njihov identitet.

Novinara Dušana Miljuša su palicama 2. lipnja 2008. ispred njegovog doma premlatila dvojica napadača, a poduzetnik Josip Galinac je pretučen metalnim palicama 17. rujna iste godine kod zgrade Ministarstva gospodarstva, na parkiralištu u Vukovarskoj ulici.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika