23.12.2010. / 17:13

Autor: Nacional.hr

Nove vremenske nepogode otežavaju promet u zapadnoj i sjevernoj Europi

Autocesta između Hamburga i Berlina zatvorena je, a kod Magdeburga su u snijegu zarobljeni vozači u automobilima

IlustracijaIlustracijaDebeli snijeg i led uzrokovali su zastoj prometa u Zapadnoj Europi, izvještava BBC. U sjevernoj Njemačkoj ledena kiša zaledila je ceste stvoreći ledeni prekrivač na nekim od glavnih cesta debeo čak dva centimetra. Vlasti odgovaraju vozače od vožnje. U Duesseldorfu se školski autobus zabio u drvo nakon sudara s autom. Vozač autobusa je ozbiljno ozlijeđen, a devetnaestoro djece i petero odraslih lakše. Autocesta između Hamburga i Berlina zatvorena je, a kod Magdeburga su zbog snijega vozači ostali zarobljeni u automobilima. Policija je u Donjoj Saskoj zabilježila brojne prometne nesreće na cestama na kojima je nastao led zbog ledene kiše.

Francuske vlasti su za 17 područja izdale uzbunu drugog stupnja, dok prognoze i dalje upozoravaju na gust snijeg. Ceste u Britaniji su opasne iako je danas prema izvješću bio jedan od najprometnijih dana. U dijelovima Škotske, Engleske i Walesa u željezničkom prometu bilo je odgodi i kašnjenja. Zračna luka Heathrow radila je po normalnom rasporedu s obje slobodne piste.

U većini Danske je napadalo 15 centimetra novog snijega, a u južne dijelove zemlje poslana je i vojska kao ispomoć hitnim službama, dok je policija savjetovala vozače da odgode putovanja. Na danskom otoku Bornholmu u Baltičkom moru ceste su neprohodne, a vlasti su savjetovale ljudima da ostanu u kućama.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika