23.12.2010. / 17:32

Autor: Nacional.hr

Šuker nije zabrinut: Pada nam rejting, to nije ni prvi ni zadnji put

"Hrvatskoj se sad dogodilo nešto što se drugima događalo prije. To je samo znak kako se strukturne reforme moraju provesti", rekao je ministar Šuker

Ivan ŠukerIvan ŠukerMinistra financija Ivana Šukera očito ne brine previše činjenica da je hrvatski kreditni rejting za dugoročno zaduživanje tek za nijansu bolji od "smeća". Naime, nakon sjednice Vlade novinarima je rekao kako je svaki pad rejtinga zabrinjavajuć, ali da je to normalna stvar.

"Hrvatskoj se sad dogodilo nešto što se drugima događalo prije. To je samo znak kako se strukturne reforme moraju provesti", rekao je ministar Šuker.

No, činjenica da će se Hrvatska u budućnosti zaduživati po lošijim uvjetima, odnosno da će zaduživanje biti skuplje ne brine pretjerano ministra financija. On smatra kako tržište ima bolje mišljenje o Hrvatskoj od agencija za kreditni rejting.

"Nemojte to shvatiti kao alibi, ali sjetite se da su prije krize prve propale banke koje su imale visoke kreditne rejtinge. No, to ne znači da ovo ne treba uzeti kao upozorenje", na kraju je rekao Šuker.

Vezane vijesti

'Najbitnije je da smo zadržali kreditni rejting'

'Najbitnije je da smo zadržali kreditni rejting'

Promjenu izgleda Hrvatske iz stabilnog u negativno koje je donijela rejting agencija Moody's nije previše zabrinula najodgovornije ljude za… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 23.12.10. 17:44

Kuda nas vodi ovaj kreten zajedno sa Kalmetom i Kosoricom,potpuno je jasno.Ovo treba upisati u povjesne knjige gluposti vlasti u Hrvata.Posljedice su već katastrofalne i tragične a on ovako zbori.Jadna nam majka.


registracija
31/7/09

Seaman, 23.12.10. 18:20

Ma naravno da ovog debelokošca ne zabrinjava pad rejtinga jer se zajedno s Kradeze-iminalnom organizacijom potkožio za slijedećih 500-tinjak godina, pa što bi ga brinuli dugovi koje će ionako drugi otplaćivati.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 23.12.10. 19:06

To sto ce zaduzivanje biti skuplje ga ne brine previse. Pa zasto i bi? Mi smo ugledna zemlja, Tudman je postavio drzavu na cvrste temelje, privatizacija moze sluzit za primjer drugima, a sadasnja vlada i sefovi drzavnih poduzeca su dokazano sposobni. I osim toga smo vec na putu za put izlaska iz krize Zbilja nema razloga za zabrinutost, zar ne?


registracija
31/1/10

STTony, 23.12.10. 19:13

Ako Šuker koji je priznati ekonomski stručnjak koji je 20 godina utvrđivao gradivo kaže da je tako, onda je jasno da je tako.


registracija
24/12/10

sveznalica100, 24.12.10. 09:23

Ne znam samo odakle mu hrabrost/glupost???


registracija
15/12/10

tatamata, 25.12.10. 21:37

neka Šuki dade svu svoju imovinu na zadužnicu kao jamstvo da je dobro i da idemo dobrim putom ako se izvlaćimo iz krize nema se šta bojati u protivnom se ima država barem u nećem namiriti zašto i on nebi bio sirotinja kad se zamisli kolike tisuće ljudi su napravili sirotinjom pa neka stanu među njih i stave parolu IDEMO DALJE----ZNA SE (tko nas upropastio)


registracija
20/7/10

pijanovic, 27.12.10. 11:43

Tu se nema sto raspravljat vidi i osjeca narod
gdje ga je ova lopovska nakarada vlada dovela
Divlji gudini i licki medvidi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika