23.12.2010. / 17:59

Autor: Hina

MVPEI: Podignute mjere sigurnosti u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH izvijestilo je u četvrtak da su po zaprimanju informacija o eksplozijama u prostorijama švicarskog i čileanskog veleposlanstva u Rimu, podignute mjere sigurnosti u hrvatskom veleposlanstvu u tom gradu.

Ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na događaje u RimuMinistarstvo vanjskih poslova reagiralo je na događaje u RimuMinistarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH izvijestilo je u četvrtak da su po zaprimanju informacija o eksplozijama u prostorijama švicarskog i čileanskog veleposlanstva u Rimu, podignute mjere sigurnosti u hrvatskom veleposlanstvu u tom gradu.

"Odmah po zaprimanju informacija o eksplozijama u prostorijama švicarskog, a potom i čileanskog veleposlanstva u Rimu, podignute su mjere sigurnosti u veleposlanstvu Republike Hrvatske u tom gradu", doznaje se u MVPEI-u.

Djelatnici hrvatskog veleposlanstva upozoreni su na potrebu detaljnijeg pregleda pristiglih pošiljaka te pojačanog praćenja situacije, kaže MVPEI-u koji je u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom te će se po potrebi poduzeti i druge mjere.

U Rimu je u četvrtak u eksploziji u veleposlanstvu Švicarske jedna osoba teže ozlijeđena, a u novoj eksploziji nešto kasnije u veleposlanstvu Čilea u središtu glavnoga grada Italije također je ozlijeđena jedna osoba.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za te napade.

Agencije su prenijele i vijest da je sumnjiv paket pronađen u veleposlanstvu Ukrajine u Rimu, no "zasad ništa opasno nije pronađeno".

Talijanska policija je priopćila kako policija pregleda sva veleposlanstva u Rimu nakon eksplozija u švicarskom i čileanskom.

Vezane vijesti

Video: Masovni bombaški napad u Ukrajini

Video: Masovni bombaški napad u Ukrajini

Četiri bombe postavljene u kante za smeće eksplodirale su u ukrajinskom gradu Dnjepropetrovsku u petak u kratkim vremenskim razmacima, ozlijedivši do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika