23.12.2010. / 18:23

Autor: Totalsport

FIFA zbog bankrota marketinškog partnera izgubila na desetke milijuna eura

"Značajan iznos od prodaje FIFA-inih licenciranih proizvoda neće nam biti isplaćen. To je prilično izvjesno", potvrdili su iz FIFA-ina sjedišta

Fifa je izgubila desetke milijuna euraFifa je izgubila desetke milijuna euraBankrot singapurške kompanije Global Brands Group (GBG), ekskluzivnog nositelja komercijalnih prava za prodaju FIFA-inih proizvoda tijekom SP-a, donijela je Svjetskoj nogometnoj federaciji goleme gubitke.

Prema informacijama švicarskih medija, FIFA je zbog svoje marketinške politike ostala bez višemilijunske svote eura, i to izražene u dvjema znamenkama. Za primjer, od prodaje suvenira s FIFA-inim oznakama tijekom Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine krovna je svjetska organizacija uprihodila 33 milijuna eura.

"Značajan iznos od prodaje FIFA-inih licenciranih proizvoda neće nam biti isplaćen. To je prilično izvjesno", potvrdili su iz FIFA-ina sjedišta u Zürichu.

Unatoč malim izgledima za naplatu, FIFA-in je nadležni ured u stalnom kontaku s GBG-ovim stečajnim upraviteljima.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika