23.12.2010. / 19:16

Autor: Nacional.hr

Inine dionice dosegnule najvišu cijenu od Molove ponude - 2940 kuna

Današnja zaključna cijena od 2940 kuna za dionicu ujedno je i najviša ostvarena cijena Ininih dionica u posljednjih 10 dana

Zagrebačka burza je živnula zbog trgovine dionicama IneZagrebačka burza je živnula zbog trgovine dionicama IneDionice Ine i dalje su "najtraženija roba" na Zagrebačkoj burzi. U proteklih osam dana njihova cijena konstantno raste, a većina prometa na burzi otpada upravo na trgovanje tim dionicama.

Podsjetimo, Mol je 2. prosinca objavio kako će ponuditi 2800 kuna po dionici malim dioničarima Ine. Nakon što je trgovanje dionicama Ine bilo blokirano, a potom 14. prosinca nastavljeno, dionicama se počelo intenzivnije trgovati i na Zagrebačkoj burzi.

Današnja zaključna cijena od 2940 kuna za dionicu ujedno je i najviša ostvarena cijena Ininih dionica u posljednjih 10 dana. Zahvaljujući Ininim dionicama porasla je i vrijednost dioničkih indeksa, kao i ukupan promet na burzi.

S obzirom na to da Molova ponuda ističe 14. siječnja 2011. godine, za očekivati je da će cijena Inine dionice i dalje rasti. Pitanje je samo koliko će se Molu ova ponuda isplatiti kad su mirovinski fondovi očito spremni kupovati Inine dionice i po većoj cijeni od one ponuđene u javnoj ponudi.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika