24.12.2010. / 13:15

Autor: Hina , Nacional.hr

'Nismo krivi'

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva Miljuša i Galinca ostaju u pritvoru

Policija je objavila da je u oba napada sudjelovao još jedan nepoznati muškarac protiv kojega je također podnesena kaznena prijava.

Dvojica osumnjičenih za napade i pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca porekli su krivnju pred istražnim sucem zagrebačkoga Županijskog suda, koji im je odredio 24-satno zadržavanje u pritvoru, a u tom roku očekuje se da će državno odvjetništvo podnijeti zahtjev za istragu i jednomjesečni pritvor.

Đorđe Vuletić (48), bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, i Darko Dakić (32) pred istražnim sucem Borisom Ivančićem negirali su policijske sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Josipa Galinca. Za napad na novinara "Jutarnjeg lista" Dušana Miljuša u lipnju te godine osumnjičen je samo Dakić, koji je porekao i to kazneno djelo.

Policija je objavila da je u oba napada sudjelovao još jedan nepoznati muškarac protiv kojega je također podnesena kaznena prijava.

Istražni sudac je Vuletiću i Dakiću odredio jednodnevno zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, no, kako je Hini objasnio, o mogućemu istražnom zahtjevu tužiteljstva neće se odlučivati preko vikenda, nego u ponedjeljak.

Novinar Jutarnjeg lista Dušan MiljušNovinar Jutarnjeg lista Dušan MiljušVuletića i Dakića tereti se kao "izvršitelje pokušaja ubojstva". Nalogodavac, pak, još nije otkriven, a policija se nada da bi to mogla uspjeti akcijom "Šok 3", jednom od opsežnijih u posljednjih nekoliko godina u kojoj su prekjučer Vuletić i Dakić i uhićeni s još dvojicom muškaraca. Ta su dvojica nakon ispitivanja puštena na slobodu.

Po još nepotvrđenim podacima, u akciji "Šok 3" u protekla tri dana uhićeno je više osoba, a za nekima se još traga, uglavnom za osobama koje se godinama povezuju sa zagrebačkim kriminalistim miljeom. Nagađa se da se traga i za pojedinim "dečkima s Knežije", to jest bivšim optuženicima tzv. zločinačke organizacije Nikicom Jelavićem, Zoranom Pripuzom, Veliborom Momčilovićem i Hrvojem Gašparincem. Nije poznato jesu li osobe za kojima se traga osumnjičene za neka kaznena djela ili ih se traži samo zbog obavijesnih razgovora.

Akciju "Šok 3" mediji su proglasili udarom na zagrebačko podzemlje, a u policiji kažu kako žele rasvijetliti i druga teška, godinama neriješena kaznena djela.

Mediji nagađaju da je policija u pripremi akcije obavila stotinjak obavijesnih razgovora te da je sve krenulo nakon uhićenja Makedonaca u Rijeci zbog otmice koji su, navodno, bili povezani sa zagrebačkim kriminalističkim miljeom, koji se navodno namjeravao još jače povezati s bugarskom mafijom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika