25.12.2010. / 00:01

Autor: Boris Bilas

Komentar dana

Sretan vam Božić: Vjerujete li kada kažu da će idući biti bolji?

Kada se podvuče crta ostaje slika jedne opljačkane zemlje, u kojoj s razlogom više nitko ne vjeruje nikome i u kojoj uživa samo mali broj onih koji su se obogatili na račun velikog broja onih koji jedva preživljavaju. E pa sretan vam Božić, građanke i građani Hrvatske...

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELLFoto: Sanjin Strukić/PIXSELLSretan vam Božić, građanke i građani ove jadne i napaćene zemlje. Uobičajeno je ovo vrijeme da se pogled baci malo unazad kako bi se vidjelo što se događalo u proteklih 12 mjeseci, ali već od blagog zaokreta glave vrat toliko zaboli da je većinu vas vjerojatno strah sjetiti se svega što je zadesilo ovu državu u 2010.

Dovoljno je samo pogledati nekoliko posljednjih tjedana pa da svi zajedno shvatimo u kakvoj žabokrečini živimo i kakvi nam sumnjivi likovi kroje sudbinu. Od odbjeglog premijera koji je završio u 'bajbukani' Mozartovog grada, preko ministra financija koji gotovo svakodnevno gura državu prema bankrotu, pa do maksimirskog bandita koji uz pomoć nekih 'nevidljivih sila' i dalje ostaje na čelu kluba, iako mu je već odavno mjesto, ako ne u Remetincu, onda barem u posljednjem redu istočne tribine, a ne u počasnoj loži.

Hrvatska je na rubu, kako gospodarskom tako i onom moralnom. Državom nam vladaju nesposbni likovi koji se već više od godinu dana kunu kako je izlazak iz gospodarske krize gotovo pitanje dana, a za nekoliko mjeseci bit ćemo na pravom putu, ili barem na putu prema putu. Pitanje je samo kamo taj put vodi.

Prema njima, vodi nas prema blagodatima Europske unije gdje nas, kada uđemo, a i to je za njih već skoro gotova stvar, čeka blagostanje i prosperitet kakvom se nitko od nas nije nadao. No, nažalost, situacija je puno ozbiljnija i vrlo nas vjerojatno čeka teška i mukotrpna budućnost u kojoj će najviše posla imati burze rada i banke koje će muku mučiti s naplatom kredita onih nesretnika koji te iste imaju u švicarskim francima.

Nezaposlenih je u ovoj državi sve više, franak je gotovo na šest kuna, rate stambenog kredita dosegle su neslućene visine, ali ne bojte se, bit će nam bolje. Evo oporavak samo što nije počeo...

Ne vjerujete, pa kako ne vjerujete? Pitajte samo one koji su do jučer držali svijeću danas državnom neprijatelju broj jedan. Pitajte one sposobne ljude koji su od studenog 2003. do kraja lipnja 2009. sjedili u vladi i u stranci, a sada se kunu kako ništa nisu znali i kako sve što se događalo u ovoj državi u tih gotovo šest godina s njima nije imalo veze.

Ma ne bojte se, vjerujte oporbi koja će nas sve spasiti i koja će nas sve zajedno izvući iz ove tragične situacije. Vjerujte onima koji u glavnom gradu jedan dan postavljaju za kandidata gradonačelnika, kojega se drugi dan odriču, da bi treći dan opet digli ruke za njegov proračun. Vjerujte oporbi koja će ispraviti sve grijehe danas vladajuće stranke, iako zadnji put kada su bili na vlasti niti jedan veći kriminalac i lopov nije završio u zatvoru.

Kada se podvuče crta ostaje slika jedne opljačkane zemlje, u kojoj s razlogom više nitko ne vjeruje nikome i u kojoj uživa samo mali broj onih koji su se obogatili na račun velikog broja onih koji jedva preživljavaju. E pa sretan vam Božić, građanke i građani Hrvatske...

Vezane vijesti

Karamarko - očekivano

Karamarko - očekivano

Predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u vezi unutarstranačkih izbora u HDZ-u kako je primio na znanje rezultat jedne utakmice te… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 25.12.10. 00:31

Nije sve tako crno. Temeljni plan za izlaz iz krize postoji i naravno ne uključuje EU (sites.google.com/site/financijskisustav/izlaz-iz-krize). Sličan plan imaju i englezi (www.positivemoney.org.uk/solutions/). Tim planom se može okrenuti situacija na bolje. Samo treba imati volje i reći: Ovako ne ide dalje. Jedina ostvariva alternativa je reforma monetarnog i bankarskog sustava.


registracija
8/7/09

bankar, 25.12.10. 00:54

jebe mi se što drugi kažu


registracija
30/6/10

petrus7, 25.12.10. 02:01

Vjerovat ću kad vidim bjeloglavu srpsku kokoš u remetincu skupa s njenim pulenima lopovima.


registracija
27/7/09

columbo, 25.12.10. 08:18

Tudjman moze biti zadovoljan - njegovo vizionarstvo je dovelo tu gdje jesmo. Hrvatska se raspada, a ljepse sutra zvuci tako sarkasticno da je naprosto uvredljivo...


registracija
11/1/10

fluid, 25.12.10. 13:27

columbo@.Neda mi se više ponavljati svoje već izlizane komentare na aktualno stanje u Hrvatskoj.Zato potpisujem tvoj komentar jer je sažetak najbitnijega o čemu potpuno jednako mislim.Tebi pozdrav i bar zaželimo bolje sutra.Iako se čini nemogućim.


registracija
27/7/09

columbo, 25.12.10. 23:08

@ fluid,
Kad vec znamo kako nam je, moramo uciniti sve da ne izgubimo optimizam usprkos svemu, jer nada nije sve ali kad je izgubimo, sve je nista, zar ne!?
Zelim vam svako dobro (kolikogod moze biti u ovome sto je ostalo u pokradenoj drzavi), a najvise zdravlja! Sretan Bozic i Nova Godina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika