24.12.2010. / 20:50

Autor: Totalsport

Iniesta: Jednog dana vidim se na Guardiolinu mjestu

Iniesta je bio strijelac gola koji je španjolskoj nogometnoj reprezentaciji donio najveći uspjeh u povijesti: naslov svjetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici

Andres IniestaAndres Iniesta- Želim zauvijek ostati u nogometu, jer on je moj život - rekao je vezni nogometaš Barcelone i španjolske reprezentacije Andres Iniesta...

Kandidat za FIFA-inu Zlatnu loptu u izjavi za Marcu rekao je da se jednog dana apsolutno vidi na mjestu koje danas zauzima Josep Guardiola: kao trener prve Barcelonine momčadi.

- Volio bih ostati u Barceloni i raditi kao prvi trener kluba. Ako ne budem dovoljno dobar, onda barem kao trener neke druge Barcelonine momčadi, ili makar trener za fizičku pripremu. Ne znam što bih drugo u životu mogao raditi - kazao je 26-godišnji nogometaš.

Iniesta je bio strijelac gola koji je španjolskoj nogometnoj reprezentaciji donio najveći uspjeh u povijesti: naslov svjetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici.

- Gol važan poput moga Nizozemskoj u produžetku finala Svjetskog prvenstva može promijeniti čovjekov život, ali ne bi smio niti trebao promijeniti čovjeka samog. Činim isto što sam činio i prije tog gola. Biti nogometaš i istodobno skromna i ponizna osoba meni se ne čini inkompatibilnim.

Na koncu, Iniesta je izdvojio i svoj najradosniji trenutak u klupskoj karijeri.

- To je gol koji sam zabio Chelseaju na Stamford Bridgeu u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka 2009. godine, a koji nam je donio finale i potom naslov. Zbog toga mi je najdraži, osim što je bio i spektakularan.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika