25.12.2010. / 08:14

Autor: Nacional.hr

Zdrava i sjajna: 5 korisnih savjeta za ljepotu kose

Osim skupocjenim preparatima, dodatni sjaj i zdravlje kose moguće je postići i određenim namirnicama

Tijekom zimskih mjeseci kosu je potrebno dodatno njegovati. Međutim, osim skupocjenim preparatima, dodatni sjaj i zdravlje kose moguće je postići i određenim namirnicama...

Divlja ruža

Ulje divlje ruže zbog svojih sastojaka i blage PH vrijednosti njeguje suhu i kemijski oštećenu kosu i popravlja njezin izgled. Perut se također lako uklanja upotrebom toplih obloga pripremljenih s uljem divlje ruže.

Pojačajte unos vode
Da bi vaša kosa izgledala besprijekorno, smanjite unos kofeina. Umjesto kave, pijte zeleni čaj i pojačajte unos obične vode.

Jaja
Pomiješajte žumanjak i nekoliko kapi maslinovog ulja. Dobivenu smjesu koristite kao regenerator i kroz nekoliko tjedana vaša kosa će postati sjajnija.

Vitamin C
Namirnice bogate vitaminom C (agrumi) osim što liječe prehladu jedan su od najboljih saveznika u 'borbi' s oštećenom kosom. Međutim, za zdravlje kose važan je i vitamin E kojeg najviše ima u orašastim plodovima.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika