26.12.2010. / 09:39

Autor: Hina , Nacional.hr

Problemi u prometu

Snijeg prekrio Hrvatsku: Bura zatvorila dio autoceste A1

Niske jutarnje temperature, moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, pa HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme

Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te slab mjestimice pada na području Buzeta, a u priobalju puše jaka do olujna bura izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Trenutno nema otvorenog pravca na relacijama unutrašnjost-Hrvatsko primorje i unutrašnjost-Dalmacija, i obrnuto, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (autocesta A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, na državnim cestama D 1 Udbina-Knin i D 50 Sveti Rok-Gračac na snazi su zimski uvjeti, dok je dionica Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorena samo za osobna vozila). Zimski su uvjeti na A 6 Rijeka-Zagreb kao i na staroj cesti kroz Gorski kotar (D 3).

Državna cesta D 54 Maslenica- Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila.

Niske jutarnje temperature, moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, pa HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti plove prema redu plovidbe.

Snijeg je uzrokovao prometni kolaps i u drugim dijelovima Europe. Više od 400 putnika u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle će teško zaboraviti doček ovog Božića - na samom aerodromu gdje su zaglavili jer je samo ovog Badnjaka bilo otkazano oko 400 letova.

Sinoć je morao biti evakuiran dio te zračne luke zbog opasnosti da će se srušiti krov zbog snijega - što se već jednom dogodilo prije nekoliko godina. Ipak, za putnike koji su morali ostati na aerodromu je organizirana čak i misa, a službenici zračne luke su negdje našli i poklone za djecu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika