26.12.2010. / 10:23

Autor: Hina

Južna Koreja najavila dvadeset tri vojne vježbe sljedećih dana

"To je dio naših redovnih vježbi, u koje su uključene kopnene, zrakoplovne i pomorske jedinice", rekao je jedan vojni glasnogovornik i dodao da državna agencija za razvoj obrane voditi testiranja streljiva na zapadnoj obali

Južna Koreja izvest će sljedećeg tjedna pomorske vojne vježbe na dvadesetak raznih mjesta, od kojih niti jedno nije blizu pomorske granice sa Sjevernom Korejom, navela je južnokorejska vojska u nedjelju.

Vježbe uz pucanje bojnim streljivom odvijati će se od 27. do 31. prosinca na 23 razna položaja, blizu obala Korejskog poluotoka, dodao je stožer. Niti jedna vježba neće se odvijati blizu pomorske granice sa Sjevernom Korejom u Južnom moru. Pjongjang osporava liniju pomorske granice koju su Ujedinjeni narodi odredili nakon Korejskog rata (1950.-1953.).

"To je dio naših redovnih vježbi, u koje su uključene kopnene, zrakoplovne i pomorske jedinice", rekao je jedan vojni glasnogovornik i dodao da državna agencija za razvoj obrane voditi testiranja streljiva na zapadnoj obali.

U području blizu pogranične crte sa Sjeverom odvijali su se pomorski sukobi dviju Koreja 1999., 2002. i u studenom 2009.

U ožujku 2010. u potapanju južnokorejske korvete poginulo 46 mornara, za što je međunarodnom istragom utvrđena odgovornost Pjongjanga koji to demantira.

Krajem studenoga 2010. Pjongjang je granatirao južnokorejski otok Yeonpyeong pri čemu su poginule četiri osobe.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika