26.12.2010. / 12:43

Autor: Nacional.hr

Novi problemi u Metkoviću: Neretva se izlila treći put ove godine

Šteta prouzročena poplavama na tom području procijenjena je na 245 milijuna kuna. Konačna izvješća o štetama moraju biti gotova do 25. siječnja 2011

Drugi put u ovome mjesecu i treći put u godini Neretva se iz svoga pritoka Norina izlila u Metkoviću. Voda je mjestimice poplavila ulice na desnoj obali. Noćas i jutros prodrla je u nekoliko kuća, javlja HRT.hr

Vodostaj je trenutačno 3 metra i 30 centimetara i na snazi su redovite mjere obrane od poplava.

Zbog višetjednih oborina i visokih podzemnih voda od 1. do 5. prosinca Neretva je dosegnula najviši vodostaj u povijesti i poplavila stambene i gospodarske zgrade, usjeve i višegodišnje nasade, komunalnu infrastrukturu, prometnice, imovinu građana i ostalih gospodarskih subjekata.

Šteta prouzročena poplavama na tom području procijenjena je na 245 milijuna kuna. Konačna izvješća o štetama moraju biti gotova do 25. siječnja 2011.

Vlada je Metkoviću odobrila milijun kuna interventne pomoći, a premijerka je najavila i velike infrastrukturne radove u idućoj godini.

Vezane vijesti

Jak potres s epicentrom u BiH, osjetio se i u Metkoviću

Jak potres s epicentrom u BiH, osjetio se i u Metkoviću

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su danas u 12,42 sati jak potres s epicentrom 16 kilometara sjeverno od Metkovića,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 26.12.10. 15:37

Neretva je kroz povijest plavila svoj dio, znaci nizi dio. Problemi su se povecali sa novijim generacijama. Pogledajte na slike! Koliko je tamo starih kucica? Sve su kuce novijega doba. Glume oni Nizozemce. Tamo je normalna slika, privezani brodna kanalu a pored na parkingu kao u rupi poredani autobusi. Pomoc treba dati svima, samo za unistene poljoprivredne kulture.


registracija
29/4/09

florenz, 27.12.10. 08:41

Zar Hrvatska ne bi trebala sa BiH glede puštanja vode iz akumulacije centrale na Neretvi načiniti neki međudržavni sporazum? I oni su, bar 50% odgovorni za poplave u Metkoviću!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika