26.12.2010. / 13:11

Autor: Hina

Eskaliralo nasilje na granici između Izraela i Pojasa Gaze

Napetost je naglo porasla kada je 18. prosinca izraelsko zrakoplovstvo ubilo pet palestinskih islamističkih boraca koji se namjeravali izvesti raketni napad na Izrael iz Pojasa Gaze

I dalje se pogoršava stanje na granici između Izraela i Pojasa Gaze gdje su ubijena dva pripadnika palestinskog Islamskog džihada u izraelskoj pucnjavi, dok Hamas tvrdi da je spreman za rat.

Dvojica pripadnika radikalne palestinske skupine poginula su u nedjelju u zoru na jugu Pojasa Gaze u pucnjavi s izraelskom vojskom, prema priopćenju Brigada Al-Kuds, oružanog ogranka Islamskog džihada.

Vojna glasnogovornica u Tel-Avivu je za Agenciju France presse potvrdila su vojnici ciljali "terorističku skupinu" koja je pokušavala postaviti eksplozivnu napravu na prilazu sigurnosnom području, koje odvaja jug Izraela i Pojas Gaze.

Porast nasilja se zbiva uoči druge obljetnice izraelske ofenzive na Hamas u Pojasu Gaze u kojoj je poginulo 1.400 Palestinaca i 13 Izraelaca.

Izraelska vojska je posljednjih dana intenzivirala zračne napade na palestinske oružane skupine iz Gaze u znak odmazde za sve češće minobacačke i raketne napade na Izrael.

Napetost je naglo porasla kada je 18. prosinca izraelsko zrakoplovstvo ubilo pet palestinskih islamističkih boraca koji se namjeravali izvesti raketni napad na Izrael iz Pojasa Gaze.

Ovog tjedna je izraelska vojska objavila da su oružane skupine iz Gaze nedavno prvi puta upotrijebile ruski protutenkovski projektil Kornet.

Prema dnevnom listu Jediot Aharonot, Hamas posjeduje rakete Fajr-5 dosega od 80 do 90 km izrađene u Siriji.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika