27.12.2010. / 07:06

Autor: Hina

Eskalacija nasilja na granici Izraela i Pojasa Gaze

Stanje se pogoršava na granici između Izraela i Pojasa Gaze, gdje traju sukobi i gdje su u izraelskom bombardiranju poginula dvojica pripadnika Islamističkog palestinskog džihada.

Stanje u pojasu Gaze eskalira (Reuters)Stanje u pojasu Gaze eskalira (Reuters)Stanje se pogoršava na granici između Izraela i Pojasa Gaze, gdje traju sukobi i gdje su u izraelskom bombardiranju poginula dvojica pripadnika Islamističkog palestinskog džihada.

Dvojica pripadnika radikalne islamističke grupe poginula su u nedjelju blizu Khan Younesa, na jugu palestinskih teritorija, tijekom sukoba s izraelskom vojskom, priopćile su Brigade Al-Kodsa, oružanog ogranka Islamističkog palestinskog džihada. Izraelski vojni glasnogovornik za France presse je potvrdio da su "vojnici uz pomoć helikoptera raketirali terorističko uporište. Teroristi su pokušali podmetnuti eksploziv uz sigurnosnu liniju" koja razdvaja Izrael i Pojas Gaze. Nekoliko sati nakon sukoba, izraelski tenkovi ispalili su najmanje deset granata prema Khan Younesu, oštetivši pritom tri kuće, no nije bilo novih žrtava. S područja Pojasa Gaze iz regije Eshkol u pustinji Negev, ispaljene su dvije rakete, no nije bilo ranjenih niti materijalne štete.

Sukobi su pojačani uoči druge godišnjice izraelske ofenzive na Pojas Gaze, u kojoj je dosad poginulo 1.400 Palestinaca, a na izraelskoj je strani poginulo 13 osoba. Izraelska vojska je u zadnjih nekoliko dana pojačala i napade iz zraka na palestinske oružane grupe u Pojasu Gaze, osobito na uporišta islamističkog pokreta Hamasa, na vlasti u Gazi, u znak odmazde zbog brojnih granatiranje i raketiranja izraelskog teritorija.

"Ako se ovakva situacija nastavi i naoružane palestinske grupe nastave ispaljivati rakete i granate na Izrael, morat ćemo odgovoriti svim raspoloživim snagama", rekao je ministar regionalnog razvoja Sylvan Shalom.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika