27.12.2010. / 08:14

Autor: Nacional.hr

Više od 100 svjedoka

USKOK planira ispitati sve, od premijerke Kosor do tajnica u HDZ-u

S obzirom na broj svjedoka, jasno je da će istraga potrajati. Uostalom, Uskokovim istražiteljima se ne žuri

Cijela Vlada naći će se pred Uskokovim istražiteljimaCijela Vlada naći će se pred Uskokovim istražiteljimaOd samog trenutka kada je u javnost dospjela informacija kako USKOK provodi istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera nagađalo se o opsegu te istrage. Prema posljednjim informacijama, ona će biti jedna od najvećih u posljednje vrijeme.

Večernji list piše kako USKOK u sklopu istrage o korupcijskim aferama oko Sanadera namjerava saslušati više od 100 svjedoka među kojima će biti i cijela Vlada. Među ispitanicima koji će sjesti preko puta Uskokovih istražitelja naći će se kompletno presjedništvo HDZ-a, ali i tajnice u Vladi, administrativno osoblje iz HDZ-a te drugi sudionici afera.

Osim što će tako svoja saznanja o crnom fondu morati iznijeti aktualna premijerka Jadranka Kosor, HDZ-ovi ministri u Vladi, svoj će poziv dobiti i Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, ali i Luka Bebić. Na popisu su i predsjednici Mladeži HDZ-a, Sanaderovi prijatelji, ali, zanimljivo i Ante Todorić. Tu su također i šefovi tvrtki u kojima država ima svoj udio, od Ivana Mravka iz HEP-a pa doIvice Mudrinića iz HT-a.

S obzirom na broj svjedoka, jasno je da će istraga potrajati. Uostalom, Uskokovim istražiteljima se ne žuri. Sanader je i tako u pritvoru i u načelu ne može utjecati na svjedoke. Barem dok se ne pojavi u Hrvatskoj, a to ćemo, po svemu sudeći morati još pričekati barem koji tjedan.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 27.12.10. 09:35

uzmite joj i torbicu !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika