27.12.2010. / 08:32

Autor: Totalsport

EBEL liga: Vienna Capitalsi odnijeli bodove iz Zagreba

U derbiju kola drugoplasirani je Red Bull u Salzburgu nanio najteži poraz sezone vodećem Klagenfurtu deklasiravši ga 7-1

Hokejaši Medveščaka pali su na deveto mjestoHokejaši Medveščaka pali su na deveto mjestoHokejaši Vienna Capitalsa došli su do svoje druge pobjede nad Medveščakom u Zagrebu u EBEL ligi. U dvoboju 30. kola slavili su Bečani, trećeplasirana momčad ljestvice, 4-1...

Medveščak je poveo u 14. minuti utakmice nakon krasnog proigravanja Joela Prpicha za Jonathana Filewicha iza leđa domaće obrane. Filewicha njegov čuvar nije kvalitetno ispratio te je napadač domaće momčadi lijepo matirao golmana Penkera.

Onih nekoliko prilika koje su im se tijekom preostalog vremena utakmice ukazale, igrači Teda Satora nisu iskoristili, pa su kvalitetniji gosti malo-pomalo preuzimali igru u svoje ruke, najprije preokrenuli (na 2-1 u drugoj trećini) a potom s još dvama golovima i potvrdili pobjedu, svoju drugu zagrebačku nakon 29. rujna prošle godine, kada su to učinili u prvom srazu dvaju klubova. Tri je puta u međuvremenu u Domu sportova slavio Medveščak.

Strijelci za goste bili su David Rodman, Christian Dolezal, Marcel Rodman i Martin Oraze. Ključni gol, za 3-1 u 51. minuti, Marcel Rodman zabio je u trenucima kad se zagrebačka momčad branila bez dvojice igrača na ledu.

Suci su često isključivali: "medvjedi" su ukupno zaradili devet, a Bečani sedam isključenja.

Porazom je Medveščak pao na osmo mjesto te je na ljestvici bodovno izjednačen s devetoplasiranom Albom Volan, koja je u nedjelju na gostvanju iznenadila Villach 3-2 pobjedom. Sljedeću utakmicu "medvjedi" igraju u utorak u Linzu.

U derbiju kola drugoplasirani je Red Bull u Salzburgu nanio najteži poraz sezone vodećem Klagenfurtu deklasiravši ga 7-1.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika