27.12.2010. / 09:27

Autor: Totalsport

Christian Mayer: Hrvati su sportski fanatici

Za mene su utrke u Zagrebu posebne, jer se održavaju gotovo u samom centru grada. Atmosfera je odlična, a organizacija savršena, kaže Mayer

Christian Mayer iz vremena aktivnog bavljenja skijanjem (Foto: Reuters)Christian Mayer iz vremena aktivnog bavljenja skijanjem (Foto: Reuters)Slalomske utrke na Sljemenu za Vip Trofej Snježne kraljice privlače ne samo sve aktivne skijaše, nego i velikane tog sporta koje više nisu u natjecanju...

Tako će zagrebačka slalomska utrka Svjetskog kupa, Vip Snow Queen Trophy 2011., koja se održava 4. i 6. siječnja, uz 75 natjecatelja i isto toliko natjecateljica u Zagrebu okupiti i više legendi alpskog skijanja, među kojima posebno mjesto pripada hrvatskoj Snježnoj kraljici - Janici Kostelić.

Janici je Vip Snow Queen Trophy, naravno, najdraža utrka. Stoga se nada da će i ove godine na Sljeme doći svi ljubitelji skijanja i da će stvoriti navijačku atmosferu po kojoj je Zagreb poznat.

- Ivici je slalom omiljena disciplina i ako se ne dogodi nešto nepredviđeno u svakom slučaju može računati na visok plasman. Ani će sigurno potpora navijača na domaćem terenu biti veliki poticaj, pa ako se stvari poklope, i u ženskom slalomu moglo bi svašta biti. Vjerujem da će Sljeme opet biti puno i da ćemo stvoriti vrhunsku atmosferu, posebno zato što su obje utrke noćne, što je sigurno gledateljima još atraktivnije. Zato pozivam sve da dođu na Sljeme 4. i 6. siječnja! Ja ću sigurno biti tamo - poručila je Janica Kostelić.

Prošle godine u utrci legendi na Sljemenu je sudjelovao i Austrijanac Christian Mayer, među čijim se uspjesima ističe osvajanje Malog kristalnog globusa u veleslalomu 1994. Christian stiže u Zagreb kao sukomentator za austrijsku televizijsku postaju ORF tijekom ženske utrke.

- Za mene su utrke u Zagrebu posebne, jer se održavaju gotovo u samom centru grada. Atmosfera je odlična, a organizacija savršena. Hrvati su sportski fanatici i to je ono što mi se sviđa kod njih. Ljudi u Zagrebu su jako susretljivi i prijateljski raspoloženi pa se pri svakom posjetu vrlo dobro zabavim - kaže Christian, koji često navraća u Hrvatsku, jer živi blizu, u Koruškoj. Tijekom godišnjeg odmora u blizini Umaga igra golf, a u Sloveniji drži jedrilicu pa često i jedri do Hrvatske.

Christian Mayer predviđa da bi u sljemenskom slalomu dobar rezultat mogao ostvariti Francuz Grange te Austrijanci Herbst i Hirscher, ali i Ivica Kostelić, koji je uvijek veliki favorit. Što se tiče ženske utrke, velika je favoritkinja Marlies Schild, ako ne padne, smatra Christian Mayer.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

registracija
12/12/10

112131, 27.12.10. 11:49

Hrvati su primitivci , jer se ne znaju prilagoditi situaciji u kojoj je zemlja nego megalomanski i dalje orgniziraju natjecanja na nivou koja nigdje dalje nisu oranizirana, a raja to sve plaća. Glavno da se u šatorima jedu jastozi, kiavijari, najskuplji sirevi i piju vrlo skupa pića i šampanjci, e to je sramota ovoga i kompleks malog naroda.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika