27.12.2010. / 10:05

Autor: Nacional.hr

Mirjana otvori vrata

Sudski ovršitelji došli po Sanaderove umjetnine

Sudski ovršitelji planiraju iz kuće u Kozarčevoj iznijeti stotine vrijednih slika

Foto:Mateja VrčkovićFoto:Mateja VrčkovićNešto prije 10 sati i službeno je počela ovrha vrijednih pokretnina iz kuće Ive Sanadera u Zagrebu.

Nakon što je ovrha dva puta odgađana, prvo jer nikoga nije bilo kod kuće, a potom zbog blagdana, sudski su ovršitelji jutros došli pred kuću u Kozarčevoj ulici u Zagrebu i bili uporni u zvonjavi dok im vrata nije otvorila Mirjana Sanader.

Zapljenu vrijednih umjetnina na zahtjev USKOK-a odobrio je zagrebački Županijski sud koji je prije desetak dana blokirao imovinu bivšeg premijera i njegove uže obitelji, među ostalim i nekoliko bankovnih računa u Hrvatskoj. Umjetnine će biti privremeno oduzete kao jamčevina da će se država moći naplatiti ako se u sudskom postupku pravomoćno dokaže krivnja bivšeg premijera, osumnjičenog za zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i Diokija te udruživanja s ostalim osumnjičenima u izvlačenju novca iz ministarstava i državnih tvrtki preko marketinške agenicje "Fimi media", po kojoj je korupcijska afera i dobila ime.

Inače, istražitelji su u kući Sanaderovih bili odmah po njegovom uhićenju u Austriji. Sve su umjetnine, slike i skulpture popisane i pomno fotografirane, pa se očekuje da će ovršitelji umjetnine odnositi na temelju tog popisa.

Svi Sanaderovi satovi

Kako javlja Jutarnji list, poznata Sanaderova kolekcija skupocjenih satova, koja se procjenjivala na nekoliko stotina tisuća eura, nije pronađena prilikom prvotnog obilaska stana.

Šest slika za pranje 20 milijuna eura

Sanader kupio dva Picassa i Maltesea

Tportal navodi kako je popis i pljenidba Sanaderovih vrijednih pokretnina započela još prošlog tjedna i to u poslovnom prostoru koji posjeduje u Šarengradskoj, ali i u Splitu gdje posjeduje nekretnine.

Navodno se procjenjuje da je vrijednost umjetnina i peterostruko veća od iznosa koji je prijavio u svojoj imovinskoj kartici. Podsjetimo, tamo je naveo kako posjeduje pokretnine u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna, a samo se njegovi satovi procjenjuju na više.

Koliko su vrijedne Sanaderove slike i skulpture koje je godinama skupljao nitko se ne usuđuje nagađati.

Uskoro opširnije...

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 27.12.10. 10:30

i torbicu joj uzmite, torbicu ! ma ne, to je neka druga prića, ali i ona će doći na red. torbica, mislim. i ona, naravno.


registracija
30/9/09

davor12345, 27.12.10. 12:10

Jadnog čovika na pravdi boga optužilo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika