27.12.2010. / 11:16

Autor: Hina

Ingra prodajom dionica namaknula sredstva za otpremnine

U dopisu koji je Ingra uputila Hanfi objašnjava se da je "u svrhu plaćanja obveza prema dobavljačima otpušteno 31.425 dionica, dok je unutar tekućeg programa reorganizacije poslovanja i zbrinjavanja dijela zaposlenih otpušteno 81.700 vlastitih dionica"

Igor OppenheimIgor OppenheimIngra je u petak danas na Zagrebačkoj burzi objavila da je otpustila 113.125 vlastitih dionica koje čine 1,51 posto temeljnog kapitala.

Svrha otpuštanja dionica je reguliranje obveza prema zaposlenima čiji radni odnos prestaje s 31. prosincem 2010. godine za što su uplaćena sva potrebna davanja za poreze i doprinose čime je izvršen veći dio kadrovskog restrukturiranja i reguliranje obveza prema dobavljačima, kaže se u obavijesti Ingre objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U dopisu koji je Ingra uputila Hanfi objašnjava se da je "u svrhu plaćanja obveza prema dobavljačima otpušteno 31.425 dionica, dok je unutar tekućeg programa reorganizacije poslovanja i zbrinjavanja dijela zaposlenih otpušteno 81.700 vlastitih dionica".

Dodaje se da je izvršeno otpuštanje dionica dio financijskog aranžmana kojim su sporazumno izregulirane obveze prema zaposlenima čiji radni odnos prestaje 31. prosinca 2010. godine u obliku otpremnina na koja su u državni proračun uplaćena sva davanja za poreze i doprinose.

Nakon provedbe navedenih transakcija, Ingra ne posjeduje trezorske dionice, kaže se u obavijesti Ingre upućenoj Hanfi.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika