27.12.2010. / 13:37

Autor: Nacional.hr

Ženski kutak: Kako ublažiti bolove koje uzrokuje PMS

Tegobe koje uzrokuje PMS nije potrebno rješavati samo tabletama. Moguće ih je ukloniti i na neke druge načine

Pažljivo birajte što ćete jestiPažljivo birajte što ćete jestiGotovo da ne postoji žena koja se neće složiti da prije menstruacije proživljava najgore dane u mjesecu. Međutim, tegobe koje uzrokuje PMS nije potrebno rješavati samo tabletama.

Moguće ih je ukloniti i na neke druge načine, primjerice prehranom i određenim vježbama. Detaljnije informacije o toj temi, donosimo u sljedećih nekoliko redaka!

Prehrana
Premda je tih dana u mjesecu želja za slatkišima izraženija nego inače, takve namirnice žene bi trebale izbjegavati u širokom krugu. Potrebno je smanjiti i unos kofeina i soli. Za razliku do slatkiša, potrebno je pojačati konzumaciju namirnica koje sadrže omega 3 masne kiseline (riba), zatim voća, povrća i mahunarki.

Fizička aktivnost
Osim prehranom, simptome pms-a moguće je ublažiti i fizičkom aktivnošću. Tih dana u mjesecu preporučaju se šetnje, lagane aerobne vježbe, rolanje i vožnja biciklom, a svakako izbjegavajte odlazak u teretanu.

Namirnice koje pobjeđuju stres
S obzirom da je tih dana u mjesecu raspoloženje na najnižoj mogućoj razini, pojačajte unos namirnica koje će ublažiti takvo stanje. frižider opskrbite avokadom, brusnicom, bananama i bundevama.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika