27.12.2010. / 16:19

Autor: Nacional.hr

5 razloga zašto bi svaki dan trebali uživati u čaši vina

Rezultati jednog istraživanja potvrdili su da crno vino blagotvorno djeluje na seksualni život. Samo dvije čaše crnog vina dnevno, garantiraju ženama bolje i češće doživljavanje vrhunca...

Vino smanjuje rizik od mnogih bolestiVino smanjuje rizik od mnogih bolestiUnatoč tvrdnjama da alkohol štetno djeluje na većinu ljudi, vino, primjerice, naravno u malim količinama ima blagotvoran učinak na zdravlje.

Svojedobno istraživanja nizozemskih znanstvenika pokazalo je kako umjereno, ali stalno konzumiranje vina produljuje životni vijek za gotovo pet godina. Koje su još prednosti ovog alkoholnog napitka doznajte u nastavku!

1. Rezultati jednog istraživanja potvrdili su da crno vino blagotvorno djeluje na seksualni život. Samo dvije čaše crnog vina dnevno, garantiraju ženama bolje i češće doživljavanje vrhunca.

2. Osobe koje se bore s viškom kilograma i dalje mogu uživati u ispijanju vina i pive jer je znanstveno dokazano da te vrste pića smanjuju apetit.

3. Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazali su kako vino jača imunitet. Naime, samo pola čaše dnevno štiti organizam od različitih bakterija.

4. Umjerene doze ovog alkoholnog napitka smanjuju rizik od zloćudnih bolesti, primjerice raka jajanika za čak pedeset posto.

5. Svojedobna studija provedena na Harvardu pokazala je kako jedna do dvije čaše vina dnevno smanjuju rizik od dijabetesa tipa 2.

No, na kraju valja napomenuti da s vinom kao niti s drugim vrstama alkohola ne valja pretjerivati. Istraživanje Sveučilišne bolnice u Toulouseu pokazala je da su najugroženiji ljubitelji alkoholnih napitaka upravo oni koji ga ispijaju tijekom vikenda, u većim količinama naravno.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 27.12.10. 17:36

6.razlog : ako piješ više, i užitak je veći. i ne odustaj dok jetra ne ode do đavola !


registracija
7/9/07

Vinogradar, 27.12.10. 21:24

@stari mudrac,
dodajem Tvojoj mudrosti znanstveno utvrđenu medicinsku istinu : gazirani napici uništavaju jetru ali ne i vino.
Jer - vino je eliksir dugog i zdravog života, piće zdravije i čistije od vode.
Bok, mudrače!


registracija
9/6/10

pogibija, 28.12.10. 01:09

Vinogradar, samo si subjektivan i pročitaj još jednom te znanstvene činjenice u vezi alkohola.


registracija
5/3/10

starimudrac, 28.12.10. 08:22

@nes, vinogradar je dobro napisao : gazirani napitci uništavaju jetru ali ne i vino. coca cola ne može uništit vino, ali i najbolje vino može uništit colu.


registracija
9/6/10

pogibija, 28.12.10. 10:06

starimudrac, Nisam komentirao gazirana pića, nego alkoholna. Isto bih mogli reći i proizvođači piva ali to nebi bilo točno. A, ako misliš drukčije, popij butelju vina pa ju onda usporedi s vodom...


registracija
7/9/07

Vinogradar, 28.12.10. 21:35

@nes,
ja nisam spomenuo alkoholna pića nego pisao o vinu.

Ako tijekom dana popiješ litru ili litru i pol vina, po jedan decilitar vina (bijelog ili crnog) u jednom satu s mineralnom (gemišt ili škropec), to je najzdravije piće za organizam.
Ali, ako popiješ litru vina u jednom satu, to je napad na organizam pa i na jetra.
Upamti - žestoka pića uništavaju jetru i gazirana pića, pogotovo coca cola, što spominje i starimudrac, a potvrđuju sva medicinska istraživanja.
Dakle,
garantiram Ti da pametno pijenje vina je najzdravije za organizam, eliksir dugog i zdravog života.
Uostalom :
u osmom sam desetljeću života i godinama u usta nisam stavio čašu vode jer je neukusna i zagađena svim mogućim kemikalijama.
I nemrem se požalit na zdravlje.
Bok!


registracija
8/7/10

Maroje, 29.12.10. 11:15

Pij malo pij dobro. Živili vi meni


registracija
15/8/10

bigred1, 02.01.11. 20:50

pravo vino je lijek, samo ako se pije kao lijek.


registracija
25/1/11

zubicvila, 25.01.11. 23:42

Da probam razriješiti ovu debatu - krenimo od mikroskopske razine kad je riječ o alkoholu:

http://www.gricni.com/mikroskopska-cuga


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika