27.12.2010. / 19:04

Autor: Hina

BiH: kardinal Puljić ponovno pozvao na što bržu uspostavu vlasti

Vrhbosanski je nadbiskup također istaknuo da što brže treba donijeti zakone poput onih o popisu stanovništva, državnoj imovini, denacionalizaciji i restituciji.

Vinko PuljićVinko PuljićVrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ponovno je u ponedjeljak pozvao na što bržu uspostavu vlasti u Bosni i Hercegovini kako bi mogla početi rješavati nagomilane probleme u zemlji, no nije izravno podupro ni jedan od stranačkih blokova koji pokušavaju uspostaviti parlamentarne većine na razini države i Federacije BiH.

"Neka se što prije uspostave redovita tijela vlasti kako bi narod bio zadovoljan ne samo njezinom uspostavom nego i radom. Želim da se što prije postigne ustavno rješenje u zemlji kako bi se odmah donio (novi) izborni zakon tako da pravda i pravednost budu jamstvo sigurnosti“, kazao je kardinal Puljić na božićnom primanju u Sarajevu, kojemu su nazočili visoki državni dužnosnici i predstavnici diplomatskog zbora u BiH.

Vrhbosanski je nadbiskup također istaknuo da što brže treba donijeti zakone poput onih o popisu stanovništva, državnoj imovini, denacionalizaciji i restituciji.

Kardinal Puljić posebice je istaknuo da napokon valja riješiti pitanje crkvene imovine koja se nastavlja odnositi i prodavati bez ikakva zakonske osnove.

Tako je naveo primjer nadbiskupske gimnazije i sjemeništa u Travniku koji su, sudskom odlukom, trebali biti vraćeni Vrhbosanskoj nadbiskupiji, no vlasti za to još nisu našle konkretno rješenje.

Slično se dogodilo i s imovinom časnih sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog u središtu Sarajeva.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika