27.12.2010. / 19:07

Autor: Hina

HAK: jak vjetar, kolnici skliski

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZbog na mahove jakih udara vjetra Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 17,30 sati.

Zbog zimskih uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu vrijedi na sljedećim cestama: u Gorskom kotaru na ŽC 5030 cesta prema Platku, ŽC 5034 Vrbovsko-Kupjak, ŽC 5191 Sopač-Tuk te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, u zaleđu Novog Vinodolskog, Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage, te na staroj cesti preko Učke (ŽC 5047). U Lici - D 42 Josipdol-Poljanak, D 218 GP Užljebić- Brotnja-Sučević, D 506 Dobroselo-Mazin, te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Senja.

Zimska oprema obavezna je i na Sljemenskoj cesti, kao i na Samoborskom i Žumberačkom gorju.

Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Tijekom noći i jutra s padom temperature moguća je poledica, posebice na cestama u gorju. Vozače se upozorava da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika