27.12.2010. / 20:05

Autor: Hina

U Gazi obilježena druga godišnjica izraelske ofenzive: 'Iscrpili smo neprijatelja'

"Dvije godine poslije naše snage za odvraćanje iscrpile su neprijatelja", rekao je pozivajući na masovni otpor jedan od čelnika pokreta Mohamad al-Hindi

Foto: arhiva/reutersFoto: arhiva/reutersNekoliko stotina Palestinaca u Pojasu Gaze u ponedjeljak je obilježilo drugu godišnjicu početka velike izraelske vojne akcije "Lijevano olovo" u kojoj su poginule stotine ljudi i učinjena golema šteta.

Nekoliko stotina osoba okupilo se na sjeveru Gaze, u mjestu Džabaliji, na poziv radikalnog pokreta Islamskoga džihada, čija su dva borca poginula u nedjelju u Kanu Junesu u pucnjavi s izraelskom vojskom.

"Dvije godine poslije naše snage za odvraćanje iscrpile su neprijatelja", rekao je pozivajući na masovni otpor jedan od čelnika pokreta Mohamad al-Hindi.

Hamas, koji je za kasno poslijepodne predvidio obilježavanje te godišnjece u Gazi, najavio je da će posaditi 1440 stabala u znak sjećanja na sve žrtve, većinom civile, izraelske vojne akcije kojom je Izrael želio prekinuti ispaljivanje projektila s palestinskih područja na svoj teritorij.

"Lijevano olovo" trajalo je od 27. prosinca 2008. do 22. siječnja 2009.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika