Objavljeno u Nacionalu br. 789, 2010-12-28

Autor: Robert Bajruši

Predbožićna prodika: Milanović prvi put kritizirao ponašanje Davora Bernardića

Kako ne bi izgledalo da je skup stranačkog vodstva organiziran samo zbog discipliniranja neposlušnog Bernardića, Milanović je pojasnio da vijećnici u skupštini također moraju slijediti politiku stranke

ZORAN MILANOVIĆ prvi put je javno izrekao kritiku na račun Davora
Bernardića zbog njegova ponašanja pri glasovanju
o zagrebačkom proračunu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)ZORAN MILANOVIĆ prvi put je javno izrekao kritiku na račun Davora Bernardića zbog njegova ponašanja pri glasovanju o zagrebačkom proračunu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ipak je izrekao kritiku na račun predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića koji je nedavno glasovao protiv zagrebačkog gradskog proračuna, i usput kritizirao članove svoje stranke koji su podržali budžet za 2011. Već u četvrtak 23. prosinca održana je sjednica proširenog Gradskog odbora SDP-a na kojoj je ispred 80-ak vodećih socijaldemokratskih dužnosnika Zoran Milanović kritizirao Bernardićevo političko soliranje.

U jednosatnom govoru (a bio je jedini govornik) Milanović je upozorio Bernardića da je, kad je već odlučio glasovati protiv Bandićeva proračuna, najprije sa svojom odlukom morao upoznati vijećnike SDP-a u Gradskoj skupštini, i nikako ih javno omalovažavati, kao što je to napravio. Predsjednik SDP-a je kao glavni politički cilj u 2011. naveo parlamentarne izbore i pojasnio kako neće dopustiti sukobe unutar stranke, koji bi mogli kompromitrati pobjedu i preuzimanje vlasti na razini države. Bilo je to upozorenje Davoru Bernardiću da će, nastavi li voditi solo politiku, doživjeti potpunu marginalizaciju unutar Socijaldemokratske partije. Kako ne bi izgledalo da je skup stranačkog vodstva organiziran samo zbog discipliniranja neposlušnog Bernardića, Milanović je pojasnio da vijećnici u skupštini također moraju slijediti politiku stranke.

Time je potvrdio Bernardića kao najvažnijeg esdepeovca u zagrebačkoj organizaciji, dakako, pod uvjetom da ovaj sluša Predsjedništvo SDP-a. Premda je Milanović nekoliko puta prekidan aplauzima, što se tumači kao javna podrška njegovoj kritici mladog šefa zagrebačke organizacije, velik broj vodećih esdepeovaca smatra kako sukob s ambicioznim Bernardićem nije završen, nego samo odgođen.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 28.12.10. 09:39

Bravo Bernardicu! Nisi ti bas nesto, medutim daleko si bolji nego taj umisljen tatin sin Milanovic.Zoki ne vrijedi nista, sav je neki pederast, kritike HDZa su mu smijesne, izgleda kao teenage djevojcica koja se zali prijeteljicama.


registracija
24/4/10

fiorano, 28.12.10. 14:24

Predsjednik SDP-a je Zoran Milanović, a ne Davor Bernardić. Dečko je ok, ali u stranci se mora djelovati na dobrobit stranke, a ne na dobrobit pojedinca. I ja mislim da je Milanović premlak, ali ovdje je potpuno u pravu. Građani dobivaju osjećaj konfuzije unutar SDP-a, a to se itekako može osvetiti na predstojećim parlamentarnim izborima. Ako Bernardić ima ambicije postati čelnikom SDP-a, neka pričeka slijedeće unutarstranačke izbore, a ne na ovakav način rušiti rejting stranke. U ovom slučaju Zoran Milanović ima moju punu podršku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika