Objavljeno u Nacionalu br. 789, 2010-12-28

Autor: Orhidea Gaura

Drvo razdora hrvatskog zdravstva

Zagrebačke bolnice ratuju zbog božićnih jelki

"Ako nema novca za bor i ako se tvrdi da nema sponzora, kako se onda našao sponzor za Vinogradsku, a za nas nije bilo sponzora? Sramotno je da je bor na kraju kupljen donacijom dijela osoblja", rekao je jedan djelatnik bolnice

BOŽIĆNO DRVCE ipak u
zagrebačkoj Klinici za tumoreBOŽIĆNO DRVCE ipak u zagrebačkoj Klinici za tumoreZaposlenici zagrebačke Klinike za tumore ogorčeni su što su ovog Božića ostali bez velike božićne jelke koja je svake godine dosad krasila ulaz u kliniku, a za sve krive nesretno spajanje s bolnicom Sestre milosrdnice. Odluka hrvatske vlade o spajanju zagrebačkih bolnica donesena je, naime, u svibnju ove godine na prijedlog ministra zdravstva Darka Milinovića i već je tada izazvala burne reakcije dijela struke, a imala je i neke praktične posljedice na raznim razinama. Djelatnici bolnice kažu kako im je rečeno da za njihov bor nije bilo sredstava niti sponzora.

No istovremeno je bolnica Sestre milosrdnice dobila bor, i to donacijom od Zrinjevca. Dugogodišnji djelatnici Klinike za tumore ogorčeni su takvom degradacijom jer, kažu, veliki bor koji je stajao na ulazu u kliniku kako bi pacijenti bar malo osjetili duh božićnih blagdana u njihovoj klinici se kupovao i kitio čak i za vrijeme komunističke Jugoslavije.

"Ako nema novca za bor i ako se tvrdi da nema sponzora, kako se onda našao sponzor za Vinogradsku, a za nas nije bilo sponzora? Sramotno je da je bor na kraju kupljen donacijom dijela osoblja", rekao je jedan djelatnik bolnice.

Vezane vijesti

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Bez srpske zajednice Hrvatska ne bi bila ista

Predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem danas su, kao gosti tradicionalnog prijema Srpskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika