Objavljeno u Nacionalu br. 789, 2010-12-28

Autor: Orhidea Gaura

Loši odnosi Pantovčaka i MUP-a: Grbić nije bio pozvan na Josipovićevo primanje

Mnogi činjenicu da Grbić nije bio pozvan na predsjednikovo primanje vide kao još jedan dokaz loših odnosa koji već dugo navodno vladaju između Ureda predsjednika i Ministarstva unutarnjih poslova

OLIVER GRBIĆ navodno je na čelo policije imenovan uz
podršku Roberta JežićaOLIVER GRBIĆ navodno je na čelo policije imenovan uz podršku Roberta JežićaPotpuno neprimijećeno u medijima je prošlog tjedna prošla činjenica da glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije bio pozvan na svečano primanje predsjednika Ive Josipovića u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana koje je 20. prosinca bilo održano u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Riječ je o presedanu budući da je ravnatelj policije, uz ministra unutarnjih poslova, osoba koja se uobičajeno svake godine nalazi na listi predsjednikovih uzvanika zajedno s drugim uglednim dužnosnicima iz kulturnog, znanstvenog i političkog života, članovima Vlade, saborskim zastupnicima i čelnicima političkih stranaka.

Iako je Danja Šilović Karić, predstojnica Josipovićeva Ureda za informiranje, za Nacional rekla da je riječ o nenamjernom propustu te da zbog protokolarne pogreške na Josipovićev prijem nisu pozvani ni neki novinari koji su ondje bili očekivani, u policijskim krugovima to se smatra neprimjerenim. U nekim policijskim krugovima smatraju da je stvarni razlog Grbićeva izostanka s popisa uzvanika Josipovićevo nezadovoljstvo njegovim radom kao i činjenica da je riječ o čovjeku kojeg su na to mjesto postavili Ivo Sanader i Robert Ježić, dakle, ljudi koji su se u vrijeme održavanja prijema nalazili u pritvoru zbog sumnji za korupciju.

A predsjednikov govor na primanju započeo je upravo riječima: "Godina na izmaku bila je prijelomna jer su je obilježile borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, a nezaposlenost i siromaštvo bili su ključni problemi."

Zbog toga mnogi činjenicu da Grbić nije bio pozvan na predsjednikovo primanje vide kao još jedan dokaz loših odnosa koji već dugo navodno vladaju između Ureda predsjednika i Ministarstva unutarnjih poslova.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika