27.12.2010. / 21:31

Autor: Hina

Slike pod ključem

Pljenidba Sanaderove imovine: Policija samo pomaže sudskom ovršitelju

Pljenidba Sanaderovih umjetnina počela je danas , a one se privremeno oduzimaju kao jamčevina da će se država moći naplatiti ako se u sudskom postupku pravomoćno dokaže krivnja bivšeg premijera

Policija ispred kuće bivšeg premijera u Kozarčevoj uliciPolicija ispred kuće bivšeg premijera u Kozarčevoj uliciUred za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) izvijestio je večeras kako policija u kući Ive Sanadera ne plijeni imovinu bivšeg premijera, već samo pomaže ovršitelju Općinskog građanskog suda u Zagrebu u popisu i zapljeni pokretnina, a radi osiguranja naplata potraživanja Republike Hrvatske.

Odgovarajući na brojne upite o tome po kojoj osnovi policija plijeni imovinu u stambenom objektu osumnjičenika Ive Sanadera, USKOK u priopćenju pojašnjava kako policija samo pruža asistenciju ovršitelju Općinskog građanskog suda u Zagrebu, koji vrše popis i zapljenu pokretnina po pravilima ovršnog postupka. To se provodi na temelju rješenja o određivanju privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi, a radi osiguranja naplata potraživanja Republike Hrvatske.

Dodaje se kako je riječ o uobičajnom postupanju u vezi s osiguranjem oduzimanja imovine stečene izvršenjem kaznenog djela, odnosno osiguranja imovinsko pravnog zahtjeva oštećenika, u ovom slučaju Republike Hrvatske, te da je USKOK stoga dao prijedlog sucu istrage za donošenje rješenja kojim se određuje privremena mjera osiguranja.

Ističe se da ovu radnju ne provode policijski službenici, već je njihova dužnost da u slučaju potrebe pružaju pomoć sudskom ovršitelju, a sve radi osiguranja imovinsko-pravnog zahtjeva.

Pljenidba Sanaderovih umjetnina počela je danas , a one se privremeno oduzimaju kao jamčevina da će se država moći naplatiti ako se u sudskom postupku pravomoćno dokaže krivnja bivšeg premijera, osumnjičenog za zloporabe položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i Diokija te udruživanja s ostalim osumnjičenima u izvlačenju novca iz ministarstava i državnih tvrtaka preko marketinške agencije "Fimi medije", po kojoj je korupcijska afera i dobila ime. Neki mediji kažu da je razlog pljenidbe i nastojanje USKOK-a da dokaže kako je bivši premijer slike kupovao od novca koji je izvučen iz državnih tvrtaka, to jest da potječu od kaznenog djela.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
24/4/10

fiorano, 27.12.10. 23:03

A susjedi iznose hranu i piće Uskokovcima.Klasični hrvatski mentalitet jučer cvijeće danas smeće,Nikada nisam glasala za Sanadera i njegove ali gledajući ovo sve ne osjeam nikakvo zadovoljstvo.Treba vratiti pokradeno ali možda postoji i drugačiji način....neznam


registracija
8/8/09

tovar62, 27.12.10. 23:33

Kod nas je sve moguce,,,,zalosno ce biti i vec je, da se samo jedan covjek goni a di su ostali za koje 100% Baijc zna,,,,,mogla bi se sastavit najmanje dva nogometna tima i jos koja rezerva,,,,


registracija
18/12/10

ivaeva, 28.12.10. 00:02

Napokon i taj Božo Biškupić, (samozvani doživotni ministar) imperator, kolekcionar, vanka. Despot, kirjanja i diktator poput bivšeg nam premijera, kanadera; komu je nosio kišobrane i suncobrane, a moze biti i drugo, diljem svijeta. A o našem trošku, zna se. Prateći ga u stopu, više nego dotičnoga, sjena. Čudo da i on nije tamo negdje za petama mu sad... No, bo se još vidlo...! Jer taj sve zna i sve je kušao s njime!! Kaj ne?! ("Mladen Barišić ga je teretio da je kao pratitelj na Sanaderovim putovanjima novac stavljao na strane račune" Jutarnjilist). A kao fol, fotograf. Parazat hr kulture! Aut !!


registracija
28/12/09

crojoe, 28.12.10. 05:49

"Mi, Hrvati smo nacija kompletnih idiota!"
Nikolina Pisek


registracija
5/3/10

starimudrac, 28.12.10. 08:15

jesu joj i torbicu uzeli ? onu, lažnjaka ? a dobro, sad prićam o drugoj temi, al nek odu po torbicu.


registracija
29/12/09

natasasi, 28.12.10. 09:41

kojeg lažnjaka od torbice? Mi nosimo lažnjake a one originale....


registracija
29/12/09

natasasi, 28.12.10. 09:41

koje mi plaćamo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika