28.12.2010. / 08:46

Autor: Hina

Gallup: Barack Obama i Hillary Clinton najcjenjenije osobe godine

George W. Bush zauzeo je drugo mjesto s 5 posto glasova, a slijede ga Bill Clinton, Nelson Mandela i Bill Gates. Na šestom mjestu je papa Benedikt XVI., sedmi je pastor Billy Graham, a slijede Jimmy Carter, televizijski voditelj Glen Beck i Dalay Lama na 10. mjestu

Hillary Clinton i Barack ObamaHillary Clinton i Barack ObamaPredsjednik Barack Obama za Amerikance je "najcjenjeniji muškarac 2010.", znatno ispred bivših predsjednika, vjerskih vođa i drugih s tog popisa, dok je među ženama najcjenjenija državna tajnica Hillary Clinton, po godišnjem ispitivanju Gallupova instituta objavljenom u ponedjeljak.

Obama je za Amerikance prvi puta postao "najcjenjeniji muškarac" 2008., ubrzo nakon izbora za predsjednika, a ovogodišnje mu je priznanje treće zaredom. Za Obamu je ove godine glasovalo 22 posto ispitanih, gotovo za trećinu manje nego prošle godine, kada ga je odabralo 30 posto ispitanih.

George W. Bush zauzeo je drugo mjesto s 5 posto glasova, a slijede ga Bill Clinton, Nelson Mandela i Bill Gates. Na šestom mjestu je papa Benedikt XVI., sedmi je pastor Billy Graham, a slijede Jimmy Carter, televizijski voditelj Glen Beck i Dalay Lama na 10. mjestu.

Hillary Clinton zauzela je prvo mjesto u Gallupovoj anketi o ženama kojima se Amerikanci najviše dive sa 17 posto glasova. Druga je bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin s 15 posto glasova, a treća voditeljica Oprah Winfrey s 11 posto glasova.

Za njima slijede Michelle Obama (pet posto), Condoleezza Rice i kraljica Elizabeta II., glumica Angelina Jolie, Margaret Thatcher, Aung San Su Kyi, te Laura i Barbara Bush.

Od 1992., kada se prvi puta pojavila na listi, Hillary Clinton je 15 puta birana za najcjenjeniju Amerikanku.

Aktualni predsjednici SAD-a dominirali su izborom za najcjenjenijeg muškarca, osvojivši prvo mjesto 52 puta od 64 izbora, koje Gallup provodi od 1946. godine.

Dok Obama drži prvo mjesto u smislu svjetovnog poštovanja, jedna od njegovih najpoznatijih protivnica napravila je impresivan napredak u drugoj anketi za mjerenje popularnosti u duhovnoj sferi.

Sarah Palin zauzela je prvo mjesto u online anketi dnevnog lista USA Todayja o osobama koje su u 2010. najviše utjecale na religijske vrijednosti u SAD-u.

Palin je u tom izboru završila ispred pape Benedikta XVI. i imama Abdula Raufa Feisala, koji stoji iza prijedloga izgradnje džamije u blizini Ground Zeroa u New Yorku, koji dijele drugo mjesto.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika